2. juledag 2021

Afslutning og nye begyndelser 

Julen 2021 lakker mod enden. Jeg har lyst til at pille julepynten ned, trække træet udendørs, støvsuge og gøre rent bord. Lige så rart forventningens glæde er i hele december, lige så rar og måske endnu bedre er det at afslutte julen med et smil og mange søde oplevelser i kroppen. Det har været en dejlig jul og vi nåede akkurat at kunne holde juleaften sammen trods Coronavirus, der ramte indtil flere i familien. I morgen eftermiddag får jeg kaffebesøg og lader derfor juletræ og hele moletjavsen være indtil de er gået. Det er jo lidt hyggeligt at dele juleudsmykningen. I øvrigt er det en vild overdrivelse, når jeg beskriver det som hele moletjavsen, for juleudsmykningen hos mig er virkelig begrænset.

Genbrug og handmade gaver 

I år klunsede jeg mig til et juletræ. Træet var knap i brug i en uge og næste step var affaldscontaineren. Heldigvis huskede jeg på det og venlige mennesker forærede træet til mig mod en favnfuld popkorn. Jeg var og er SÅ glad for den ordning! At træet oven i købet er højt, rankt og flot gør glæden endnu bedre. Genbrug på 1. klasse. Tak.

Julepynten er selvfølgelig også genbrug. Det er jo netop gensynsglæden, som er så frydefuld år efter år. De seneste år er vi begyndt at flette julehjerter hver eftermiddag d. 24. december. Det vil sige, det er Anna, min yngste pige, og min ældstes kæreste, Christoffer, der fletter. De går til den, og det foregår i stilhed, mens vi andre snakker og gør det vi nu skal på denne dag. Samlingen af stjerner er efterhånden omfattende og hvad skal der egentlig ske med alle de stjerner? Jeg overvejede at hænge dem op, men var sent på den og tænkte, at det tidsmæssigt var hurtigere og lidt sjovt med en lille udstilling af herlighederne. Her ses et hjørne af vindueskarmen samt et par gaver. Som du måske kan se, er en af gaverne pakket ind i bogsider, jeg hev ud fra en gammel bog. Der var oven i købet plads til at skrive en hilsen til modtageren. Igen kom genbrug ind i billedet og jeg synes faktisk, at gaven ser pæn ud med det røde silkebånd omkring.

Min intension om at strikke sokker til alle gæster juleaften faldt helt og aldeles til jorden. Det eneste jeg fik kreeret var et broderet bogmærke til mine børns far. Jeg glemte at forevige det på billede. Jeg tror, at han blev glad for det sammen med bogen om Japan, jeg gav ham. Jeg fik til gengæld en før-julegave, som ses her:

Er det ikke fint?

Derudover fik jeg en æske med håndmalede akvarelkort. Jeg må vise dem en anden dag. Jeg er meget glad for det hele. Mine børns far kan findes på Instagram under navnet @armandruspini. Desværre viser han ikke ret meget af hans malerier.

Jeg vil slutte af med at ønske de sidste og glædelige juleønsker for i år.

Leave a Reply

%d bloggers like this: