Allergi

Lider du af pollenallergi er du én blandt mange i Danmark. Som barn har lægen måske foretaget en priktest, som har vist, at du er allergisk overfor græs, pollen og birk. Der kan være meget mere, som du er allergisk overfor.  De mest almindelige ting er elm, birk, græs og bynke, men fødevarer og dyr kan også give anledning til allergi. Du kan slå op, hvornår det forskellige topper, men erfaring viser, at man nok så meget kan lukke døre og vinduer, men lige meget hjælper det. Det vigtige er, at få den rette behandling, da du ellers vil kunne udvikle astma.

Det er umuligt at undgå pollen i Danmark, da pollen flyver meget langt og svæver rundt i luften i flere dage. Særligt birkepollen flyver mange 100 km og kan give kraftige reaktioner, hvis du er birkallergisk.

Nyslået Græs, som er årsag til rigtig meget allergi, strækker sig selvsagt over mange måneder. Nyslået græs afgiver pollen fra morgenstunden til først på aftenen, så en aftentur i den lokale park med din kæreste under armen er stadig muligt.

Men tilbage til priktesten som barn. Fortalte din læge dig, at du ville vokse dig fra allergien, jamen så tog den gode læge fejl for manges vedkommende. Allergien lever desværre i bedste velgående hos mange voksne mennesker, som til stadighed undrer sig over, hvorfor det bliver ved. Det klør og svier på huden, i halssvælget og i øjnene. Øjnene bliver røde og løber i vand, og den naturlige reaktion som at gnide sig i øjnene gør det ikke bedre. I begyndelsen kan symptomerne snildt forveksles med forkølelse, da det er almindeligt at pudse næse nonstop. Allergirektioner kan værke altoverskyggende på dagens ve og vel. Det er svært at koncentrere sig og tankerne kredser hele tiden om, hvornår det mon forsvinder.

Allergi er desværre arveligt, så det er en god ide at tage hånd om mistanken om allergi så hurtigt som muligt. Des hurtigere du bliver diagnosticeret, kan du komme i gang med den rette behandling, som i de fleste tilfælde hjælper til at komme gennem pollensæsonen. Tal herefter med din læge eller apoteket om, hvilke præparater, der vurderes at være det rette. Mange vælger at tage tabletter, men en del oplever den bivirkning, at have brug for mere søvn. Det er naturligvis en hæmsko i de flestes hverdag. Træthedsfornemmelsen skyldes ikke kun medikamenterne, men også selve allergien.

Alle og særligt du med følsomme slimhinder, ønskes en dejlig dag i solen.

Det er nødvendigt med en lille lur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: