Arbejde / Work

For reading in your own language, please press the Google Translate button.

Det sidste redigeringsarbejde ser snart sin ende. I går arbejdede jeg fra kl. 11 til 17 og i dag fra morgenstunden til kl 14. Jeg napper en time mere i dag, men har brug for en nat at sove på, før jeg beder om endnu et eksemplar.

Min To do liste ser således ud

  • tilføje sidste kommentarer og tekst
  • tjek tekststørrelse i overskrifter og brødtekster
  • tjek om billederne er homogene
  • tjek mine egne tekster, intro, tak mm
  • tjek forsiden – skal den ændres?
  • tjek sidetal med indholdsfortegnelse
  • tjek foto på lige sider
  • kan ordliste og vejledninger være på sider overfor hinanden?

Der sker let det, at jeg stirrer mig blind på tingene. Når jeg står med det fysiske eksemplar, undrer jeg mig over, hvordan jeg kunne overse fejlene. Dette kan afhjælpes ved at gå til og fra arbejdet, holde små pauser. Uanset hvad, er det sundt at strække benene og bevæge sig.

Jeg vil igen – igen, skrive en liste over huskepunkter til næste bog. Der er nogle gængse punkter, som går igen, men selvfølgelig også forskellige fra bog til bog. Jeg har tidligere tænkt på det hensigtsmæssige i at nedskrive tips og huskepunkter, men endnu ikke fået det gjort.

Nu, hvor jeg er næsten færdig med denne bog som primært bæres af fotos og en tilhørende forholdsvis kort tekst, oplever jeg den samme lyst, som ved mine forrige bøger. Jeg har stor lyst til at skrive en bog kun med tekst. Noget, hvor der ikke er grafik med billeder og opstillinger at tage hensyn til. Det arbejde er enormt tidskrævende og har ikke så meget at gøre med at skrive.

Jeg har skrevet noter til den næste skønlitterære bog. Det vil handle om breve til ham. Titlen kom hurtigt til mig, men jeg vil ikke røbe den endnu. Jeg har skrevet en pæn del allerede.

Nå, nok om det. Faktisk er en helt anden bog i støbeskeen, også om håndarbejde og med en lille håndfuld gæster. Den bog glæder jeg mig også meget til at gå i gang med for alvor.

Der er nok af arbejde og det er dejligt.

Leave a Reply

%d bloggers like this: