August aften

Det hænder, at jeg kigger på havet og på sol- op og nedgange. Det er ikke fordi, jeg forventer at se noget nyt og overraskende, men alene fordi det er pænt. I virkeligheden dækker ordet pænt ikke tilnærmelsesvis og hvis der sidder en læser bag skærmen, som kender mig, er jeg afsløret.

For når sandheden skal frem, kigger jeg temmelig ofte på havet og himlen og solen, der går op og ned. Jeg kan ikke lade være. Mens jeg skriver dette, grubler jeg over, hvilket ord, der kommer i nærheden af, hvor smukt, kønt og fantastisk det er at se solen gå ned eller stige op hver eneste dag. Et engelsk ord bliver ved at poppe op. Breathtaking. I ordbogen er oversættelsen Betagende, hvilket er et udmærket ord, men det rækker ikke i denne sammenhæng. Derimod giver det engelske ord malende associationer til noget med at hive efter vejret af både benovelse, overraskelse og følelsen af stumhed. Jeg bliver stum af glæde og opfyldt af skønhed, når jeg kigger ud på havet, himlen og solen.

Jeg ved, at jeg for nogle år siden, udenfor bloggen og altså i en anden sammenhæng, skrev noget i stil med: Når du ser en solopgang og ikke prompte tier stille og lader skønheden tale for sig selv; Jamen, så er der en del at lære. Det mener jeg stadig. Nyd naturen og synet i stilhed.

Med til naturoplevelsen hører også strandsten. Hvor jeg bor er en stor del af kysten dækket af strandsten. Når jeg er færdig med at kigge ud, kigger jeg ned. Jeg søger efter en bestemt sten, som jeg ikke på forhånd kender. Først når jeg ser den, ved jeg, at den må med mig hjem. Det kan være runde, blå, lyseblå, flade, dyreformet, hjerteformet og mange flere. Stenene ligger rundt omkring på min matrikel. I haven, i bedene, i køkkenvinduet, på badeværelset osv. Fælles for dem alle er, at de er rare at have i hånden.

Jeg må slutte nu. Mit stop ved stranden er lig med livskvalitet, men har også den pris, at bruge min tid. Som f.eks. at gå tidligt i seng og få mere søvn. Vi kan ikke få det hele. På én gang. Men jeg forsøger igen og igen. God nat.

Leave a Reply

%d bloggers like this: