Boganmeldelse – I dag er du Basse – Min Bror

Boganmeldelse på titlen I dag er du Basse – Min Bror af Jette Bürgel Nielsen

En smuk digtfortælling. Smuk, men også uhyggelig, tragisk og ulykkelig.

Digtene bygger på den grusomme virkelighed for 55 år siden, hvor den 3 måneder gamle baby, Basse, forsvinder fra sin barnevogn foran en butik i Odense. Enhver mors mareridt.

Bogen er skrevet af Basses søster, der har søgt viden og forståelse for, hvad der skete d. 7. februar 1966 om eftermiddagen, hvor Basse forsvandt. En årelang trang til forståelse og fortsat uforløst har ført til denne meget personlige digtsamling, hvor vi læser om den smerte, det må være ikke at kende sandheden. En smerte, som viser sig i samtlige af hverdagens små situationer og gennem familiemedlemmer og alt levende. Men smerte er også kærlighed, som skinner igennem fra søster til bror, trods de aldrig har kendt hinanden.

Hvert et digt rummer ubesvarede spørgsmål og en historie i sig selv. Men tvivlen går hånd i hånd med kærligheden. Som læser får vi kendskab til tragedien, vi hvirvles ind i den virkelige verden, en virkelig historie, som vi kun ønsker at kende til bunds. Mon vi nogensinde får svaret på, hvad der hændte babyen, Basse?

Det er genialt og smukt at skrive om så stor en smerte i digtform. Tak Louis Jensen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: