Bogmærke

Bogmærke

Litteratur og håndarbejde går hånd i hånd her i huset. Først lærte jeg at læse og sætte pris på en god historie. Som barn sad jeg ofte fordybet i en bog lånt fra skolebiblioteket eller det lokale bibliotek, så snart jeg kunne få lånerkort. Trangen til at læse en ny historie har været latent til stede, så længe jeg husker.

Interessen for håndarbejde stammer også fra jeg var meget ung pige, men håndarbejdstimerne i folkeskolen var en delt fornøjelse. Lærerinden var skrap og irriteret ikke bare nogle gange, men hver eneste gang. Jeg blev stresset over at fejle. Det var aldrig godt nok. Vi skulle bl.a. sy bikinier i køkkentern og uden skulderstropper i overdelen. Denne var bare et stykke stof med elastikker, som så dækkede de bryster, der endnu ikke var begyndt at vokse. Og så posede det og lignede noget, der var løgn. I skrivende stund husker jeg tydeligt, at der kun var én til to piger, der syede tilfredsstillende. Det burde hjælpe lidt på det grumme tilbageblik.

Ting ændrer sig heldigvis og i dag synes jeg, det er sjovt at eksperimentere uden forventning om det perfekte. Som med dette simple bogmærke med applikerede stofrester. Der er plads til forbedring mht. applikation. Men ideen og tanken er god nok. Det skal siges, at ideen ikke er min egen.

Men for at vende tilbage til udgangspunktet med hånd i hånd. Vi er komplekse mennesker og indeholder så mange fragmenter af alt muligt forskelligt, men jeg tror, at vi ofte ses som hørende til i en bestemt kasse. Med en bestemt overskrift. Det er jo så langt fra sandheden, som det kan være. Vi er så meget mere end. f.eks. litteratur og håndarbejde. Jeg er blandt andet meget glad for musik. Mens jeg skrev dette blogindlæg lyttede jeg til:

  • Mark Knopfler & Emmylou Harris – Romeo And Juliet
  • Kim Larsen & Kjukken – Pianomand
  • Mark Knopfler – Brothers In Arms

Leave a Reply

%d bloggers like this: