Corona dage / Corona days

Vi er stadig midt i en Coronatid, som i går fik forlænget vores lukke-ned-periode med yderligere 14 dage. Alt fortsætter som nu frem til midten af april. Skoler er lukket, mange arbejder hjemmefra og der er stille på gaderne. Folk bliver hjemme.

Jeg vågner om natten, står op, drikker vand, kigger ud af vinduet og går tilbage i seng. I nat var himlen fuld af stjerner, det er som om sanserne åbner sig lidt mere for hver dag. Levende historier og dialoger udspiller sig i mit hovedet om natten, hvor jeg burde sove. Jeg har lyst til at skrive, skrive, men har brug for søvn. Det er en usædvanlig tid lige nu. Vi er alle i samme båd. Det meste af verden er i samme båd. Og det er usædvanligt. Men nok om det.

Hos mig går dagens vågne timer med alverdens kreativt arbejde. Rammerne skrider lidt, for det er let at skubbe oprydning til noget, som kan gøres i morgen.

Men det er hyggeligt, og jeg har fået udført nogle af de ting, som jeg længe gerne ville. Repareret tøj, forkortet bukseben og ærmer, strikket og faktisk også ryddet op. Jeg var på loftet for at finde en gammel forsølvet barnesko frem. Desværre fandt jeg den ikke, men til gengæld fik jeg en masse med ned fra loftet og afleverede det til genbrug. Det er en rød tråd i mit liv, hele tiden at sortere fra og holde mine interesser i skak.

Forside billedet er et hurtigsyet net i skønt, gammeldags baby-blestof. Lækre farver, hvis jeg selv skal sige det. Jeg syr en miniserie i lignende farver, da jeg vil have dem med som samling i ny bog om Bobak Håndarbejde.

Broderiet herunder har min mor broderet for mange år siden. Jeg husker ikke, hvorfor jeg har det. Alt for mange år har det ligget hengemt indtil for et par dage siden. Nu hænger det i mit køkken og er en fryd at se på. Jeg beklager den ringe billedkvalitet.

Til sidst vil du måske høre, hvorfor jeg ledte efter den forsølvede barnesko? Vel.. hvis jeg finder den, får du den at se, og jeg vil fortælle, hvad jeg har i tankerne.

Hvad foretager du dig i disse Corona-dage?

***********************************************************

We are still in Corona-times. Yesterday our country got our close-down-time extended 2 weeks, until middle April. Schools are closed and many people are working from home. The streets are quiet, people are staying at home.

I wake up in the night, get up, drink water, look out of the window and go back to bed. This night the sky was full of stars. The senses are awakening a little more every day. Live stories and dialogues are filling my head in the night, when I should sleep. I want to write, write, but I need my rest. It is an unusually time right now, we are all in the same boat. The most of the world is in the same boat, and it’s rare. Enough about that.

In my home it’s crea-time Big time. Things are getting a little out of hand, work projects in every room, and it’s easy to promise, that tomorrow… I’ll tidy up here and there. hmm..

But it’s so nice. I have done some of the things I wanted to do in a long time. Changings in my close, knitted and in fact also cleaned up. I have been on the roof to look for a silvered child-shoe, without finding it, but got a lot of stuff with me down to deliver at recycle stores. That’s one of my lifetime duties.. to keep my big interest in many things close to me. It has to be controlled.

The front picture is a sewed shopping bag, in a beautifully fabric. It is in fact an oldfashion baby-pamper-fabric. I am sewing a small collection of shopping bags in similar style. It is going to join my new book with Bobak Handcrafts.

In the middle of this Blog you see an embroidery, which is made by my mom many years ago. I don’t remember why I have it. Until a few days ago, it has been hidden far too many years in a closet. Now it is hanging in my kitchen and is a joy every. Sorry for the bad photo quality.

In the end you might want to know, why I was searching for a silver child shoe. Well, .. if I find it, I will show it to you and let you know, what I have in mind.

What are you doing these Corona-days?

Leave a Reply

%d bloggers like this: