Barndomserindringer for børn – Cykelræset

Barndomserindringer for børn/Cykelræset

Da jeg var omkring 5 år fik jeg min første tohjulede cykel og støttebenene kom hurtigt af. Du har sikkert fået din første tohjulede cykel meget tidligere, men da jeg var barn, gik tingene meget langsommere end i dag.

Jeg var vældig glad for min nye cykel og stolt, da støttebenene blev skruet af. Nu kunne jeg ræse af sted sammen med min bedste veninde, mens jeg kæmpede med balancen. Hun boede lige overfor mig, hvilket var smart, da vi bare kunne se ud af vinduet og holde øje med, hvornår den anden var udendørs og klar til at lege. Hun hed også Gitte som jeg, så vi blev helt naturligt Store og Lille Gitte. Jeg var den lille og sådan blev det ved med at være fremover. Altid den yngste og den mindste.

Men Gitte og jeg havde mange spændende stunder sammen. Hun var godt nok noget større end jeg, men vi kunne sagtens være i hendes lille legehus, hvor hendes mor bragte saftevand og mariekiks. Mariekiks fandtes skam allerede dengang. Hvad hun ikke vidste var, at vi legede doktor og ofte måtte skynde os i tøjet, når hendes trin hørtes på flisegangen. Men det er en anden historie.

Min nye tohjulede cykel var skinnende rød med ringeklokke, reflekser og det hele. En dag besluttede Gitte og jeg, at vi skulle cykle om kap fra den ene ende af vejen til den anden. Vejen hed Solvænget og for enden af vejen lå en bunke efterladt grus. En af den slags bunker, som bare bliver ved med at ligge der og folk har glemt, hvor kom fra.

Du kan måske nok regne ud, hvad der skete, siden jeg nævner grusbunken. Men vi linede op på lige linje, kiggede på hinanden og satte i gang. Jeg syntes selv, at jeg cyklede enormt hurtigt, hvilket også viste sig, da jeg ville bremse, men ikke havde beregnet afstanden hen til grusbunken ordentlig. Cyklen skred i de småsten, der var spredt foran grusbunken, og jeg fløj ind over styret og landede med ansigtet ned i gruset. Åhh, du kan sikkert forestille dig, hvor ondt det gjorde og hvor grim min pande blev af de mange bittesmå sten, der satte sig fast i huden. Pludselig var det ikke spor sjovt længere. Det blev enden på min cykelkarriere, nærmest inden den begyndte. Venskabet til store Gitte forblev intakt.

Her ses stedet, hvor grusbunken engang lå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: