En sommerbog

Bogen Vimpler 

Vimplen eller flagranken på billedet er en af mine allerførste af slagsen. Den er såre simpel, da stoffet blot er foldet om en anoraksnor og syet i kanten på maskine. Klipningen af stoffet var det, som tog længst tid.

Den gang for en del år siden, havde jeg ingen anelse om, at jeg senere ville skrive en bog om netop flag på stribe. Alle mulige flag i faconer og forskellige tekstiler. Da jeg var længst inde i flag-processen, gik det helt agurk og jeg tilføjede manuskriptet flag som strikkede og hæklede udgaver. Nodepapir, klar voksdug, gamle broderier var emner, som blev testet og fandt en plads i bogen Vimpler. Bogen blev skrevet i takt med udviklingen af vimplerne.

   

Jeg ønskede at vise en palette af eksempler på håndarbejde og et kreativt rum, hvor fantasien blev sluppet løs og bakkede op om selv den mest fjollede ide, læseren måtte komme på. Det lykkedes i og for sig, selv om jeg ret hurtigt – efter udgivelsen – måtte erkende, at bogen på en måde aldrig ville blive færdig. Der blev ved med at dukke ideer op, for det er sådan det er med fokus og en kreativ tænkende hjerne. Alt det kræver er en grad af fokus, hvilket er uundgåeligt, når først du er tunet ind på din passion. Når du er zoomet ind på detaljer og udvikling, gror denne tilstand så at sige i dig. Dét, at se efter detaljer og muligheder bliver så naturligt som at trække vejret.

   

Trangen til at skabe og udvikle er kommet for at blive, og jeg tror rent faktisk, at det er for resten af livet. Lige meget om det er trædrejning, arkitekttur, botanik, at bygge udhuse, brodere knapper eller skrive bøger om håndarbejde 🙂 Når først ilden er tændt, går den ikke ud. Det kunne være sjovt at høre din mening om dette.

   

Bogen Vimpler kan købes hos www.Saxo.com eller her hos mig. Den kan også lånes på biblioteket.

Leave a Reply

%d bloggers like this: