Farve-forelskelse

Hækledesigns 

På Instagram følger jeg flere profiler med hækledesigns og hækling generelt. Fra tid til anden kommer der nye profiler til og andre sorteres fra. Nogle kan noget særligt med farvesammensætninger, andre er vildt dygtige til designs og pæne detaljer. Jeg holder af processen, som er i gang med at gå fra almen interesse til en mere nørdet kvalitetsinteresserede.

Profilen #MillaBilla er sød at advisere om nye, gratis designs og opskrifter på hendes hjemmeside. Jeg skal ikke kunne sige, om noget af materialet er en slags genopfindelse med småjusteringer, men det er vel i virkeligheden sådan design- og modeverdenen er skruet sammen. Vi studerer emner, ser efter detaljer og får nye, kreative ideer, vi tager til os og former et ejerskab.

Milla Billa har for nylig lagt en opskrift op, der minder en del om den mokkafarvede klud på mit foto. Jeg finder den enorm fin, både lidt mormoragtig, men nutidig. Den skal i hvert fald prøves på et tidspunkt. Tilfældet kom mig dog i forkøbet den anden dag, hvor jeg faldt over disse klude i en genbrugsbutik, som havde 50% på alt. Jeg er generelt imod at købe håndværk, jeg selv kan lave, og jeg stod derfor en rum tid og kiggede på kludene. Kunne jeg egentlig lide farven? Var den ikke lidt fesen? Og det var jo netop, eller næsten, det mønster, jeg gerne ville afprøve. Hvorfor så betale for det.. Overvejelser på stribe.

Men kludene kom med hjem, og nu er jeg ikke et sekund i tvivl. Jeg er vild med farven. Cafe au lait farve, ren bomuld, ubrugte, smukt mønster og til dato mine fineste karklude. Jeg glæder mig stadig til at hækle mønsteret i mine egne garner, og der kommer sikkert en enkelt i samme nuance. Mmmm den er dejlig.

Så sådan kan man ved et tilfælde forelske sig i en farve, man ikke så komme. Jeg tænker, at overraskelse er et gældende moment for enhver forelskelse. Jeg er i al fald glad.

I morgen begynder en ny arbejdsuge. Jeg ønsker dig en skøn mandag med sol og glade mennesker omkring dig.     Gitte Bobak

Leave a Reply

%d bloggers like this: