Forfatterliv

Bøger på biblioteket.

Vidste du, at en forfatter har pligt til at indsende 2 eksemplarer af nyudgivelser til Pligtafleveringen, som registrerer bøgerne i noget, der må være et kæmpe arkiv? I Danmark skrives der mange, mange bøger hvert år. Intet under at bogforlagene kan vælge og vrage mellem manuskripter. Men registreringen hos Pligtafleveringen er vigtig, fordi bibliotekerne ikke køber nye bøger, før registreringen er på plads. For mit vedkommende har jeg ventet siden januar i år, hvilket jeg finder LANG tid, men jeg kan forstå, at mine titler kommer med i denne uges nyhedsbrev til de danske biblioteker, som forhåbentlig får lyst til at købe ALLE mine bøger. På billedet mangler der titlerne Bobak Håndarbejde og Vidunderlige Nålepuder.

I 2019 udgav jeg 4 bøger, og endnu én i år. Jeg havde en plan om at udgive Skønne Tehætter her op til jul, men jeg er begyndt at tvivle på, om jeg kan nå det. Det er som om, andre ting bliver ved at dumpe ned og bremse fordybelsen. Senest er jeg begyndt nyt job, som kræver energi og tilvænning. Men jeg gør et forsøg på at navigere mellem de opgaver og interesser, jeg selv vælger.

Jeg har et juleønske, som du kan være med til at opfylde. Det er gratis og tager ikke meget af din tid. Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at gå ind på www.bibliotek.dk og reservere en eller flere af mine bøger. Jeg er glad og stolt af bøgerne, som fortjener at blive læst. Hånden på hjertet er det grænseoverskridende med denne bøn, men velmenende mennesker mener, jeg skal pakke ydmygheden væk, når det gælder mit arbejde. Jeg udgiver på Saxo og står alene for markedsføring og salgsdelen udenfor Saxo. Jeg skal være på tæerne hele vejen rundt.

Jeg øver mig i at udnytte døgnets timer, men er der ikke helt endnu. Selv om det officielle job ikke er fuldtids, har jeg åbenbart nemmere ved at finde ro til håndarbejde end til at skrive og redigere, når jeg kommer hjem. Lige nu er der julehåndarbejde, måske strikkecafeer og håndarbejdsmarked undervejs. Døgnet har kun 24 timer. What can one do?

Jeg ønsker dig en skøn dag med kærlighed, læsepauser og en kop varmt. Vær god ved verden og du får dobbelt igen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: