Galleri Nørregade i Køge

I Nørregade 8C opdagede jeg for nylig den fineste og nok mest personlige lille butik, jeg længe har set. I virkeligheden er det et Galleri med nøje udvalgt kunst og kunsthåndværk. Galleriet ligger i en gammel og hyggelig gård i Køge centrum, som forbinder gågaden Nørregade og det nye Strædet. Via et socialt medie havde jeg flygtigt set et gadebillede og vidste med det samme, at jeg måtte se nærmere på denne lille perle. 

Galleriet er ejet af billedkunstner Birgit Brænder, som stort set hele sit liv har beskæftiget sig med kunst og det kreative udtryk. “Dag og nat”, som Birgit selv udtrykker det med et smil. Og kunsten præger da også hele det lille lokale. Birgits egne billeder hænger side om side med andre billedkunstnere og kunsthåndværkere, der gæster galleriet. 

Påskønner du kreative udtryk, vil du hurtigt fornemme flimrende tics, idet synssansen bliver sat på prøve. Overalt er der billeder, akvareller af Lars Marcussen fra Odense, skøn keramik, mundblæst glaskunst, julepynt, smykker fra loppemarkeder verden over og meget andet. Det er et mekka og en kæmpe fornøjelse. Jeg kunne have købt alle mine julegaver hos Birgit, og derved givet en unik gave til hver og en, men måtte desværre nøjes med selvforkælelse, da resten af julegaverne allerede er i hus. Posen med de indkøbte sager lod jeg stå natten over i stuen, kun for at trække forventningen ud til jeg næste dag pakkede tingene ud. En fisk i keramik, bare fordi… En lille håndlavet notesbog, 2 lækre mælkekander selv om jeg ikke kan påstå at mangle kander. Men ih, hvor er de fine og jeg er mægtig glad for dem. Har du som jeg en svaghed for kander, er Galleri Nørregade stedet. Et Paperback-Art kom jeg også til at købe og glæder mig til at få tid til at hænge det op i køkkenet. 

Jeg fik lyst til at skrive om Galleri Nørregade, fordi der kun findes ét Galleri som dette, om ikke andet i Køge. Jeg beskriver stedet som en lille perle i Køges kulturliv, fordi det skiller sig ud fra mængden af masseproducerede produkter. Her kan købes eller bare nydes farverige og interessante billedmalerier. Her kan uden at blinke findes en særlig gave til enhver lejlighed og til fornuftig pris. En anden og meget vigtig ting er, at du får en personlig og varm velkomst af Birgit Brænder. Har du lyst, fortæller Birgit gerne om hendes billedmalerier og hendes Galleri. Disse ting tilsammen gør, at jeg begejstres. Jeg er vild med kunst og kunsthåndværk. Jeg er vild med, at der findes mennesker, der bruger deres liv passioneret på at udtrykke sig og berige verden med smukke genstande. Jeg støtter det inderligt og vil gerne fortælle den gode historie. 

Er du nysgerrig på Birgit Brænders baggrund, kan hendes imponerende cv læses på www.birgitbraender.dk. 

Frem til jul holder Galleriet åbent dagligt og ellers hver lørdag mellem kl. 11 og 14. Der kan aftales særskilt åbningstid hos Birgit. Kig gerne på både Facebook og Instagram, hvor du kan finde mange billeder. 

Glaskunst, julepynt mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: