Glad for naturen

Naturen i hverdagen

Engang havde jeg et job, hvor jeg gik meget tur med små grupper af børn. Det var børnehavebørn, og for det meste skulle der ikke så meget til for at begejstre dem. Andre gange virkede de ret ligeglade med den dejlige natur, hvor vi gik tur.

Børnene havde særlige udfordringer, men var på mange områder fuldstændig som andre børn. Lige så forskellige og lige så særlige og søde.

En af de kortere ture gik hen i nabolaget, forbi et plejehjem hvor der for enden af vejen var anlagt en  lille kunstig sø. Den var efterhånden nogle år gammel og var derfor groet godt til og havde et rigt dyreliv. Man skulle ned af trappetrin for at komme ned til bredden. Det gjorde vi selvfølgelig aldrig, men sad i stedet på hug og kiggede ned på fugle, ænder og insekter.

Selv om ansvaret for de små mennesker var stort, var disse stunder som et lille frikvarter. Børnene nød at sidde 2-4 børn i de store klapvogne og kigge ud på livet udenfor børnehaven. Nogle sad stille og bare sugede indtryk til sig, mens andre pegede og småsnakkede med hinanden eller os voksne. Det hændte, at det på forunderlig vis var muligt at tage af sted 2 eller tre voksne. Er du forældre, kender du til diverse udfordringer, når yngre børn skal iklædes tøj og sko. Når der er mere end et eller to børn, er opgaven dobbelt op, men når det drejer sig om børn med meget bestemte meninger om, hvad de vil og ikke mindst kan, ja, så er manøvren vitterlig en opgave. Vi gik tit ture alene med et eller to børn, der havde prøvet det tilpas mange gange, at de var trygge i oplevelsen.

I dag er jeg hver dag udendørs på mit job, men det er på en helt anden måde. Vi spiller bold, leger lege, regner med talbrikker og kridt på fliserne. Vi løber stafet med ordgrupper, og vi springer rundt mellem tillægsord og bogtitler. Det er et anderledes arbejdsliv, og et arbejdsliv, som jeg har færdedes i det meste af mit voksne liv. Jeg elsker at undervise og arbejde med mennesker.

Nogen gange er jeg så heldig, at kunne flette kreative opgaver ind i undervisningen. De fleste elever synes, det er sjovt, men jeg er altid glad. Som her, hvor en filtudgave af karakteren Vitello skulle bruges i et emne om figuren. Vitello bøgerne er skrevet af Kim Fupz Aakeson og Nils Bo Bojesen. De er udgivet hos Gyldendal og handler om en dreng med sjove og skæve ideer.

Det var lidt her fra en rigtig travl hverdag. Påske må gerne komme snart.

Leave a Reply

%d bloggers like this: