Glædelig jul

Juleaften rykker nærmere og jeg tror faktisk, at jeg når alt til tiden. Der er stadig noget rengøring, indkøb af drikkevarer, bage småkager, fjerne lidt tørt gran ved hoveddøren, men jeg når det. Jeg begynder så småt at kunne se det for mig. Alt ordnet og strikkepindene i gang, mens jeg ser en film, som ikke kræver større nærvær end jeg sagtens kan gå i køkkenet og brygge en kop the. Når du alting i tide og går det alligevel, selv om du ikke når det hele?

2018 har været et godt år for mig. Meget er sket og oplevet og sådan er det hvert eneste år. Der er nogle ting, jeg gerne vil fortsætte med i fremtiden, og der er noget, jeg gerne vil dyrke endnu mere. F.eks. vil jeg gerne bevare kontakten med de mange mennesker i forskellige sociale sammenhænge. Det giver mig energi at kende mennesker med forskellige baggrunde, og det bevarer nysgerrigheden hos mig til kontinuerligt at lære nyt. Mennesker inspirerer mig. Jeg vil fortsætte med at beskæftige mig endnu mere med de ting, som giver mening for mig. At lytte til historier og formidle dem på skrift, giver rigtig god mening for mig. I år har jeg skrevet næsten dagligt, og jeg er slet ikke færdig. Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger på mine skriv, hvilket giver brændstof til at fortsætte, så det gør jeg med glæde. Jeg er nødt til at nævne glæden ved den kreative verden. En kile har umiskendeligt boret sig ind til nye områder med keramik, billedkunst, tegning, fotos og endnu mere garn, stof og broderi. Farverne og formerne er noget, der binder materialerne sammen på skønneste vis. Jeg bliver blød om hjertet, når jeg giver mig selv tid til at arbejde kreativt. I en helt anden boldgade er motion noget, jeg gerne vil fortsætte med i 2019. Et 6 ugers personligt træningsforløb i efteråret satte noget i gang. Jeg erfarede, hvor relativt hurtigt, jeg følte mig fysisk stærkere og godt tilpas også mentalt ved at træne jævnligt gennem ugerne. Er du i gang med at glædes over et emne i dit liv? Noget du brænder for og slet ikke kan lade være med at gøre?

Jeg har tænkt lidt over forventninger til 2019 og er kommet frem til, at jeg mere har en tro på, at visse ting vil ske. Jeg tror, at min skriveproces udvikler sig endnu mere i det nye år. Jeg tror, at nye muligheder vil vise sig, og jeg vil vide, hvornår jeg skal takke ja, eller på eget initiativ vil gribe i dørgrebet. Men også modsat, hvor jeg bliver skarpere på at takke nej tak. Jeg vil gerne øve mig i at begrænse mig. Det betyder, at jeg skal vælge fra, sige nej tak. Måske er det en indre dialog, men jeg har behov for at fokusere på det, som er godt for mig. Jeg ønsker at arbejde med noget, der giver mening. Noget, hvor jeg gør en god forskel og ikke er brændt helt ud efter en arbejdsdag. Jeg ønsker at være i et fredeligt miljø, uden det er en romantisk illusion eller total harmoni, bare fredeligt. Har du forventninger eller en tro på noget specifikt i 2019?

Jeg ønsker dig og dine nærmeste en Glædelig Jul. Må den blive lige som du ønsker den.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: