Glasformgiver Maj-Britt Zelmer Olsen

En tirsdag formiddag kom jeg tilfældigt forbi Det Brune Værksted i Grønnegade 5 i Nexø. Døren stod åben, og selv om der blev holdt et møde ved disken, gik jeg alligevel ind. Det første indtryk bevirkede, at jeg instinktivt gik et gear ned og bare kiggede. Det rå brostensgulv stod i kontrast til smuk keramik og helt særligt håndlavet glaskunst. På en gang skrøbeligt, men også tungt og betagende smukt.

Maj-Britt Zelmer Olsen, der er en den ene halvdel af værkstedet, kom hen og hilste og gav sig tid til en længere snak om særlig hendes glaskunst.

Maj-Britt er Glasformgiver med en lang og bred uddannelse i bagagen. Hun holder af at arbejde både funktionelt og skulpturelt. Uden at gøre mig klog på et område, jeg intet kender til, vil jeg mene, at begreberne flyder over i hinanden. Servicet er så kønt og fint, at det sammen med funktionaliteten også er skulpturelt. Jeg finder hendes kunst oprigtigt betagende. Lækkert ud over det sædvanlige. Ikke noget, jeg tidligere har set lignende eller bare i nærheden af.

Da jeg spørger ind til enkelte håndværker, fortæller Maj-Britt at det er mundblæst med f.eks. sand, vulkan-aske eller fint metal. Jeg ville virkelig gerne se Maj-Britt i arbejde, for det er en verden af kreativitet og faglighed, jeg prompte bliver nysgerrig på. Denne kunst har krævet tidskrævende øvelse, og jeg gætter på tålmodighed.

Sarah Oakman, som er Maj-Britts partner, er desværre ude i et ærinde, så jeg må hilse på hende næste gang jeg kommer forbi. Jeg kan forstå på Maj-Britt, at de to har stor glæde af hinanden, både omkring det økonomiske, men også som erfarings- og sparringspartnere.

Resten af 2019 kan du finde Maj-Britt Zelmer Olsen og Sarah Oakman i Grønnegade 5 i Nexø. I det nye år er det planen at Det Brune Værksted flytter til havnen i Nexø.

Både på facebook og kunstnernes hjemmesider, er der flotte billeder at finde. Klik på billederne for at forstørre dem.

www. zelmerolsen.dk og www.ohoak.com

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: