Har du penge?

For nylig sad jeg sammen med en yngre dreng, der spillede et spil på computeren. Undervejs kommenterede vi spillet, og hvor god han var. Ind imellem blev spillet blokeret for at få spilleren til at købe flere hjælpemidler. Hver gang kiggede drengen på mig, og jeg sagde, at vi måtte finde på noget andet. Til sidst udbrød drengen:

“Sig mig, har du overhovedet nogen penge?” Med tryk på har. Jeg indrømmede, at jeg ingen havde, hvortil han skuffet udbrød: “Du er ikke sjov.”

Jeg var fundet for let og ikke interessant for en stund.

Det fik mig til at tænke på virkeligheden. Jeg har penge til mine udgifter, men ikke til meget mere. Det er ikke særlig sjovt. Lige den del som freelancer, som egen herre i huset er fortsat ikke særlig sjovt. Jeg har dog lært, at dét at have et fast job ikke nødvendigvis er lykken. Og det med fast job kan hurtigt ændre sig, det ved vi alle. Så på den ene side er der ikke den store forskel mellem det mest almindelige, faste job og mit arbejdsliv, men på den anden side, er den åbenlyse forskel til at føle på. Jeg kan vælge at tage en fridag eller to, når jeg ikke kan vente længere med at fordybe mig i et manuskript eller håndarbejde. Præcis den forskel, som jeg holder så meget af. Så gør det ikke så meget, at jeg ikke lige kan købe en ny kjole eller nye sko. Jeg er så heldig, at mit garderobeskab og skohylder ikke levner megen plads til nyt. Lucky me.

Men for at vende tilbage til den lille historie om drengen og jeg selv, gik der ikke lang før det med de manglende penge var glemt. Sådan er børn nemlig. De giver chancer i et væk og har den barnlige tro på det gode. Så næste spørgsmål lød:

“Har du superpower, Gitte?” Til dét kunne jeg uden tøven svare:

“Ja, det har jeg. Masser af det.” Hvortil drengen glad udbrød:

“Fantastisk! Det får vi brug for.”

Sammen klarede vi spillet med min lille vens energi og min superpower. Jeg tænker, at jeg også klarer skærene med mit forfatterskab og salg af håndarbejde. Det har jeg gjort lige siden ruder konge var knægt, så hvorfor ikke nu. Jeg gør det i øvrigt uden økonomisk ryg i form af ægtemage, men det er en snak, vi må tage en anden dag.

Er du interesseret i at købe en af mine bøger, er det bare at sige til. Jeg har også en del flagranker, der venter på et sted at pynte op.

Gode tirsdagshilsener

Gitte

Leave a Reply

%d bloggers like this: