Hvedepuder / Varmepuder

Det er tid til at putte sig 

Vejret er vintervejr med blæst, svingende temperaturer, kulde og regn. Ikke helt vintervejr som jeg husker det fra barn, men et er sikkert: Det er ikke varmt.

Hvedepuderne eller varmepuderne – kært barn har mange navne – er skønne at putte sig med, når kulden bider på den anden side af vinduesruderne eller man døjer med smerter i maven, lænden, skuldrene eller andre steder på kroppen. Jeg har fundet en vejledning til brug af puderne. Den kommer her:

Mikroovn på højeste effekt ca. 1½ – 3 min. alt efter størrelsen på din varmepude.

Alm. ovn ca. 10 – 15 min på 125 C ° alt efter størrelsen på din varmepude.

Når du lægger den varme hvedepude på kroppen så sørg evt. for at have et stykke stof i mellem. Særlig foldningerne, når den har været i mikro ovnen, kan gemme på ekstra varme. Bruger du den til børn eller dyr så vær særlig opmærksom på, at de er mere følsomme over for varme påvirkninger. Mærk altid selv efter før end du lægger den på andre.

Læg varme puden der, hvor du ønsker den varmende effekt. Du kan bruge den, når du ligger, sidder eller sågar går! Skulder og nakke bliver en af de større hvedepude nemt siddende, selv om du går rundt og f.eks. ryder op, laver mad mm. Siddende ved CP’en kan den løsne op i en øm nakke eller på spændte muskler i underarmen ved brug af mus og tastatur. Brug den på hele rygraden, når du ligger og få den fulde effekt af at berolige dit nervesystem med skøn og blid varme!

Hvis varmepudens stof begynder at blive gulligt og mørkt, er det et tegn på at puden får for meget varme. Vi anbefaler i det tilfælde, at du bruger en lavere temperatur, for at undgå at ødelægge puden.

Bruges som kølepude

I stedet for at varme puden op, lægges den i køleskabet ca. 1 til 2 timer, men gerne længere tid. Men før du lægger puden i køleskabet, skal du putte den i en plastikpose, derefter kan du putte den i køleskabet. Når den er tilpas kold, vil den give en blid kølende effekt, der er meget velegnet til børn, såvel som til voksne. Den kolde pude kan lægges direkte på huden.

Ideel som afkøling af stød, slag og skader fra f.eks. sport, idræt eller i hjemmet. Eller til at lindre eller tage hovedpine i opløbet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: