Hverdagen

Stop tiden 

Tirsdag – uafbrudt regn – stilhed.

Tiden er i øjeblikket som ventetid, men en venten på hvad? Jeg søger efter svaret.

Jeg er frisk, rask, tilpas, glad, mine forstuvede ankler er i bedring og jeg dyrker yoga igen. Det er yoga med parenteser, hvor jeg pauser fra programmet, men det er trods alt yoga. Alt er godt, det er det. – Men jeg har brug for at stoppe tiden, når jeg kommer hjem fra arbejde. Bare nulstille tiden og være i roen, alene-tiden. Ingen snak, ingen støj.

Der sker ændringer for tiden. Noget, som foregår i det små, men der er ingen tvivl om, at ændringer sker og jeg tror, det kun er begyndelsen. Mennesker omkring mig stopper op og siger fra i de daglige rutiner. Det er mennesker, som i mange år har knoklet og arbejdet langt mere end nogen forventer. De stopper op, sælger deres forretning eller vil ikke længere arbejde på fuld tid eller mere. De insisterer på at gå ned i tid. En nu eks-cafeejer har udtalt et ønske om slow-living, andre ønsker tid til andet end det almindelige arbejde.

For nylig havde vi en firedags weekend, hvor jeg nogle dage senere talte med en kvinde om, hvor rart det havde været at have god tid i den forgangne weekend. Hun sagde stille, at hun faktisk var overbevist om, at en 3 dages arbejdsuge ville være godt for hende. Hun ledte forgæves efter det rigtige ord, men jeg tror, at hun mente, at en tredages arbejdsuge ville være god for hendes sind. – 3 dages arbejde, 4 dage fri. – Selv arbejder jeg deltids, som her og nu er perfekt. Jeg holder af at høre til og være en del af min arbejdsplads.

Men jeg fornemmer, at det sidste Corona-år kommer til at give efterdønninger på steder, hvor det måske ikke var forventet. Det er blevet helt ok, at ønske højt og ønske stort. Og dét er simpelt hen så skønt. Jeg ønsker stadig at kunne leve af at skrive bøger og arbejde med håndarbejde. Små kurser og workshops, salg af håndarbejde og bøger – Uhh det kunne være spændende at prøve af. Jeg har billeder af en gammel landsbyskole med et par klasselokaler til workshops, galleri, shop og krea-rum. Et sandt paradis.

Det vil jeg drømme om, alt imens jeg strikker et par timer. Lige indtil jeg skal til yoga. 🙂

Hvad drømmer du om og gør du noget for at det bliver til virkelighed?

Leave a Reply

%d bloggers like this: