Hvor er tørresnoren? – en vejledning

Jeg vil vise, hvordan man kan kreere en skål ud af tørresnor og plastikposer. Tørresnoren skal være syntetisk.

Du skal bruge:

1 tørresnor som vi bruger til at hænge tøj til tørre på. Hvis du vil have en stor skål, skal du bruge mere end én.

Rene plastikposer

Sytråd og symaskine

En god kop the eller kaffe.

 

Begynd med at klippe plastikposerne op i strimler af ca 1-1½ cm bredde. Det er her kaffen kommer ind. 🙂

Om du vil have resultatet skal være ensfarvet eller et væld af farver er jo op til dig.

Nu vikler du en strimmel omkring tørresnoren og lader dem lappe over hinanden. Det kan anbefales at stikke en knappenål i overlapningen for at holde på det hele. Det er ikke svært. Når der er en vis længde kan du begynde at sy på maskinen. Du skal sy med store zig zag sting hen over snoren. Begyndelsen er mest udfordrende, da det danner bunden og det ser pænest ud, hvis der ikke er hul i midten. Knappenålene tages ud hen af vejen. Det kan se sådan her ud

Projektet kan godt fylde lidt, da strimpler og tørresnor snart vil sprede sig. Men ro på. Det bliver godt inden længe.

Når du har bundens størrelse, som du ønsker, kan du begynde at dreje snoren ovenpå sig selv, så der opstår en kant og skålen begynder at tage form. Her kan du også variere ved at lade siderne gå lige op eller trække ud i en stor cirkel, så skålen bliver mere åben. For mig tager det form undervejs. Her kan du se et par færdige resultater.

    

I den orange har jeg ikke formået at sy helt tæt i bunden.

Skålene vil hver gang blive unikke, da der kun kan laves en enkelt helt sig selv. Disse er udsprunget af et skoleprojekt, hvor vi håndarbejdslærere ville afprøve inden eleverne fik opgaven. Den første uge i sommerferien mødtes vi en dag med plastikposer og tørresnor. Oprindelig skulle snoren have været et dyrere materiale, men jeg fandt, at tørresnoren var mindst lige så god. Vi var tre kvinder og to symaskiner, så vi gik lidt til og fra alt imens snakken gik. En virkelig hyggelig måde at være sammen på. En anden sjov vinkel var de snakke vi før og efter havde omkring plastikposer. Der gik lidt sport i at finde poser med spændende farver. Så en gang imellem måtte vi ind og købe et eller andet eller ganske enkelt bare en pose for at få en særlig farve med.

Mit tip er dog: Når du har syet færdig, så smid plastikrester ud. Væk med det. Det skal ikke ligge og hobe sig op til en anden gang. En anden gang kan du begynde på en frisk.

I øvrigt er jeg sikker på, at projektet også kan lade sig gøre med stofstrimler, men jeg har ikke prøvet det.

Jeg vil ønske dig god fornøjelse, hvis du fik lyst til at sy din egen skål.

Kærlig hilsen

Gitte

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: