Interview med Maren Møller Mariussen

Det er tydeligt, at Maren har været på kursus i hækling, for hun hækler ikke bare grydelapper, hvor der hækles frem og tilbage, men også sværere ting som blæksprutter og studenterhuer.

Maren er 60 år, mor og kører brød ud for Klejtrup bager.

Maren fortæller:

Jeg har store problemer med at læse, da jeg er ordblind, så jeg tog på et kursus, hvor vi først og fremmest lærte at læse en hækleopskrift. Det kan godt være udfordrende med alle forkortelserne, men jeg fik det lært og gik i gang med at hækle en kurv som noget af det første. Ellers har jeg hæklet babytæpper og suttestropper.

Har du hæklefavoritter?

Nej, det har jeg ikke. Lige nu hækler jeg på 3 sangkufferter, som er på bestilling. En sangkuffert er en lille børnekuffert fyldt med små hæklede dyr og figurer, som hver symboliserer en børnesang.

Jeg skal snart være bedstemor, så jeg er også i gang med et babysvøb.

Hvad gør det for dig at hækle?

Jeg har hjerteproblemer og må ikke lave for meget hårdt arbejde, så det er godt for mit hjerte at hækle, fordi jeg slapper af. Jeg hækler, når jeg har tid og når jeg f.eks. ser tv. Hvis det jeg hækler, ikke er for svært, kan jeg godt hækle imens jeg ser tv eller taler med en anden.

Når jeg ser gamle, hæklede ting, kan jeg godt synes, det er en skam, at der ikke er flere som hækler i dag.

Men jeg er glad for at hækle og har lige fået bestilling på endnu et babytæppe til en barnevogn.

 

Jeg siger mange tak for samtalen og ønsker Maren fremtidige gode stunder med hækling. (Klik på billederne for at se det større)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: