Interview med strikker Ingrid Wogensen fra Aalborg

Hvorfor vil du gerne interviewes om strik? ”Jeg syntes, det lød interessant og spændende, at der var en, der ville fortælle om det. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad der får særligt de unge til at strikke i dag.

”Jeg har strikket i mange år, forskellige ting og holder af at fremstille noget med mine hænder. Jeg er glad for naturprodukter og ting, der ikke er masseproduceret. Jeg kan godt lide at strikke noget unikt og bruge de garnrester jeg har.”

Hvad strikker du? ”Lidt af hvert. Det er lige fra karklude, vaskeklude, trøjer, strømper til svigersønnen, sjaler, tørklæder og bluser.”

Hvor ofte strikker du? ”Jeg strikker hver eneste dag. Morgenstunden begynder med, at jeg spiser min havregrød. Derefter sætter jeg mig en 20 minutters tid og ser News på tv og strikker inden jeg skal på arbejde. Om aftenen strikker jeg igen, mens jeg ser tv. Når jeg er passager i bilen, strikker jeg.”

Hvem strikker du til? ”Jeg strikker til familien, børnebørnene og jeg selv.”

Hvad er strik for dig? ”For det første er det terapi i stedet for at meditere. Jeg går ind i mig selv, når jeg strikker. Det giver ro, og jeg nyder at lave noget med hænderne. Jeg glæder mig altid til jeg kan strikke. Jeg lærte at strikke, inden jeg begyndte i skole, og nyder som sagt at bruge hænderne og skabe noget af garn. Jeg strikkede, da jeg gik i gymnasiet, og da jeg læste på sygeplejeuddannelsen. Jeg elsker at strikke.”

”Der har været en periode, hvor jeg næsten ikke strikkede. Men de sidste 10 år har jeg strikket rigtig meget. Det må være fordi, at der igen er mere tid, nu børnene er voksne. Jeg kan lide at strikke ude i naturen. Min mand og jeg kan sidde i haven, hvor han læser og jeg strikker. Når vi sidder derude uden at støje, kommer dyrene til os lige så stille. Fuglene, egern og engang et får, hvor vi sad på en bakketop. Det er noget ganske særligt.”

Er der andre måder, hvor strikken er en del af din hverdag? ”Jeg kan godt lide at lære nyt indenfor strik, så jeg har været med en uge til den årlige strik-skole på Skjals design og håndarbejdskole. Der er vi ca. 16 kvinder, som får undervisning i strik. Jeg har været så heldig at blive undervist af Marianne Isagers datter, Helga Isager. Hun har skrevet en del strikkebøger og fremstiller selv strikkeopskrifter, så det var en ekstra fornøjelse. Vi fik undervisning i islandsk strik, lige fra det helt tykke garn til det virkelig tynde garn, som der strikkes brudesjaler af. Der handlede bl.a. om flotte aflukninger og kanter. Det er dejligt at lære nyt.”

”Ellers er jeg i seriøs strikkeklub en gang om måneden. Det foregår privat, hvor vi skiftes til at lægge hus til. Når jeg siger seriøs, er det fordi vi har aftalt, at det ikke skulle være sådan en tante-kaffeklub, så vi strikker og intet andet i 2 timer til kl. 21 hvorefter vi får kaffe.”

”Så er der selvfølgelig strikkecafe en gang imellem i garnbutikkerne eller ved andre specielle arrangementer, hvor jeg også kan finde på at deltage. Jo, så er der den årlige World Wide Knit In Public Day. Der sidder man bare udendørs og strikker alle vegne. Den deltager jeg også i.”

Jeg siger mange tak til Ingrid for rar samtale og for brug af hendes billeder.

Klik på billederne for at forstørre dem.

Hvis du ruller en anelse ned, har du mulighed for at give en kommentar. Noget jeg vil blive glad for. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: