Japan og Danmark

Please use Google translate to read in your own language.

Det er lørdag og jeg kom sent i seng i nat. Kort før sengetid, var det med ét nødvendigt at dyrke Yoga. Jeg havde hele dagen været urolig og fordybet mig i arbejde i stedet for at gå ud i solen. Yogaøvelserne gav mig en tiltrængt god nattesøvn. I dag vil jeg gå ud i solen.

Men først en lille pudsig historie.

For et års tid siden havde jeg min første studerende, som skulle lære dansk. Hun var en ung pige, hed Kana og kom fra Japan. Kana boede hos mig i en uge. Det blev en mindeværdig uge, hvor jeg lærte mindst lige så meget om fremmed kultur, som Kana lærte dansk.

I øjeblikket skriver jeg bog om Nålepuder. I min søgen på forskellige nålepuder faldt jeg over en lille smuk, broderet nålepude fra Japan. Så lille, at den lå fint i en valnøddeskal. Samtidig så det ud til, at ophavskvinden til broderiet kunne dansk. En dansktalende japaner. Jeg skrev til hende og komplimenterede hende for det fine arbejde. Jeg spurgte, om hun har lyst til at være med i min bog om nålepuder. Her til formiddag svarede hun, på dansk. Jeg blev oprørsk af glæde. Min interesse for håndarbejde og sprog hånd i hånd. Hvor vildt er det lige.

Så måske vil der være indslag fra Japan med gammel dansk broderistil i min kommende bog om nålepuder. Jeg glæder mig endnu mere nu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: