Julebal

Hvis man bare skulle til julebal 

Der er naturligvis ingen julebal eller større fester i år, det siger sig selv. Men man har jo lov at drømme.

Hvert år ser jeg tv programmet Vild med dans som giver mig lyst til at danse alle nætter væk. Det er sært som nogen glæder får lov at fylde ganske lidt. Jeg har ingen dansepartner, men kunne tage ud, hvor der danses og mon ikke, at det ville lykkes. Men jeg gør det ikke og har ingen forklaring hvorfor.

Disse fredag aftener med Vild med dans er en fornøjelse. Det er interessant at se det smukke tøj i snit, som ikke er hverdagen forundt, for ikke at tale om de skønne tekstiler. Det samme gælder hårstylingen, som optager mig hvert efterår. Man kunne sagtens kopiere lidt og shine bare en smule i hverdagen. I år hæftede jeg mig ved en ny dimension, nemlig bevægelserne i dansen. Interessen kommer fra mine egne yogatimer, hvor jeg har erfaret, hvor svært det er at stå på et ben uden at vakle, at strække benet HELT eller bukke elegant sidelæns og holde positionen i unormalt lang tid. Det kræver rigtig god form. Jeg har en lille ide om, hvad det kræver for nydanserne at træne op til hver fredag, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at øvelse nytter. Øve, øve, øve og det gør vitterlig en forskel.

Men ja, det var måske et lille sidespor. Jeg ville gerne have været til julebal i år. Med fin kjole, håret sat, sko med hæl og en lille taske på skulderen. Efter kun et par danse, ville kjolen være svunget luftigt, håret løsnet sig i klædelige totter, skoene måske udskiftet eller smidt og tasken krænget skråt over modsatte skulder. For min dansepartner ville være ligeså begejstret for dansens glæde som jeg. Dans er lig med stor glæde, flirt, bevægelse og hjertevarme. Kæmpe fornøjelse.

Men drømme er gratis. Jeg drømmer om 2021 som bliver et år med lettelse, mindre angst, mere samvær, flere synlige smil og dans. Glædelig 3. søndag i advent.

Leave a Reply

%d bloggers like this: