Julen takker af

27. december og julen takker af for i år. 

Nogle familier har juletraditionerne nøje fastlagt. Der er bestemte datoer eller dage, hvor julen pakkes ud og det samme for nedpakningen. Sådan har jeg det ikke. Hver jul er forskellig fra den forrige, også hvad angår hvor meget og hvor lidt julepynt, der kommer frem.

Jeg pakker ned i dag. Det er dejligt at få hverdagen tilbage, men nedtagningen af julekugler, engle mm er hvert år en blanding af vemod og lettelse. Et helt år til næste jul, hvor familien giver sig tid til at slappe af i fællesskab. Julen i år var, som jeg nævnte i går, noget ganske særligt med en let rus af glæde og forventning. Julen var gennemført skøn, fordi jeg var forberedt i god tid og ikke stressede i dagene op til juleaften og på selve juleaften. Min lille familie var søde at komme allerede om formiddagen, så vi havde god tid til en let frokost og hygge med snak og sjov om eftermiddagen. Jeg tænker, at det er sundt at glæde sig i det stille til næste jul.

Men hverdagen venter med alverdens åbne spørgsmål om virus, vacciner, smitte, arbejde hjemmefra + alt det andet, som følger med. Jeg vælger at skubbe det fra mig en uge endnu. Først juleferien med strik, læsning, film og drømme og planer for næste år. Klokken blev 1.30 i nat inden jeg kom i seng og det var kun fornuften, der tvang mig under dynen. Et omfattende mindmap var i gang med planer for næste år, hvilket ikke overraskende resulterede i søvnløshed frem til kl. 4.30. Jeg burde vide bedre end at begynde den slags grublerier så sent på døgnet. Ja, hvad skal man sige…. Jeg sov længe i dag.

Arbejdet gør ikke sig selv. Jeg må i gang. I år skal julepynten sorteres og opbevares mere ordentligt i kasser og noget skal videre til genbrug.

God 3. juledag og søndag.

Leave a Reply

%d bloggers like this: