Kaffekælderen i Køge

I Køge er vi heldige at have et bredt udvalg af gode cafeer, mange af dem beliggende på Torvet eller i gaderne omkring Torvet. Kaffekælderen befinder sig i en af Køges mest historiske bygninger. Bygningen er fredet og beliggende ned til åen.

Kaffekælderen i Køge

Indehaver af Kaffekælderen, Susie Hayes, udtaler, at det er hende selv, som bager det hele. Det bliver til et udvalg af ca. 10 varianter i alt af brød, kager og cheesecakes. “Råvarerne er af højeste kvalitet, hvor frugt og grønt handles på Torvet, mens melet købes hos Østagergaard i Jyderup. Det er en social virksomhed, som dyrker biodynamisk og økologisk landbrug. Hver dag maler jeg spelt til brødet, men ellers er det en grov meltype, malet indenfor 3 måneder. Før jeg overtog Kaffekælderen i februar 2014, var jeg kvalitetsansvarlig på Toms Lakrids- og vingummifabrik i 8 år, så kvalitet er noget, der ligger mig på sinde, og noget jeg kan stå inde for i Kaffekælderen.”

Jeg spørger Susie, hvordan det forholder sig med kaffen? Jeg har nemlig mødt en del mennesker, som alle har talt varmt om den gode kaffe hos Kaffekælderen. Susie fortæller videre, at specialekaffe er deres primære produkt, deraf navnet Kaffekælderen. Kaffebønnerne bliver ristet hos Kontra Coffee på Østerbro, som er cafeens kaffeleverandør. Kontra Coffee har været Kaffekælderens samarbejdspartner siden begyndelsen og derfor her, at personalet uddannes. I virkeligheden er Kaffekælderen en café med omtanke i alle facetter og det fryder mig, at du er faldet over os, udbryder Susie.
Inden jeg når at spørge ind til det med omtanke i alle facetter, betror Susie mig, at cafeen er Demens-venlig. Medarbejderne har fået et kursus i at være Demens-venner og Susie selv har et virksomhedssamarbejde med Alzheimersforeningen. 

Når Susie fryder sig over, at jeg er faldet over cafeen, er jeg nødt til at bekende kulør. Jeg har været gæst op til flere gange i Kaffekælderen. Kaffe er dog ikke min nummer 1 drik, men derimod nyder jeg gerne en veltillavet kop the. Jeg ved, at theen er den allerbedste fra Perch og jeg er vild med de hjemmebagte kardemommeboller med hjemmelavet marmelade eller lemon curd. Lemon curd er en tyk og sød-syrlig citroncreme, som smager himmelsk på bybagt brød. Så det er længe siden, at jeg faldt over cafeen og ikke tilfældigt, at jeg i dag vil fortælle om dette hyggelige og meget personlige sted i Køge. Så snart man træder ind i mellemgangen, mødes man af skønne dufte fra den livlige kaffestue. Cafeen er i øvrigt delt op i to, hvor den ene mere er den stille stue med behagelige møbler fra dengang møbler holdt i mere end et par år. Om sommeren og langt hen i efteråret er der den mest bedårende gårdhave samt en smuttevej ud til terrassen ned til Køge å. Mere idyllisk bliver det ikke.

Det meste fra menukortet bliver tilberedt fra bunden, og der er lagt stor kærlighed i hver en kage eller drik, som serveres. Det er ren fornøjelse. Har du endnu ikke besøgt Kaffekælderen har du en oplevelse til gode. Den varme chokolade, lavet på den allerbedste, belgiske chokolade er et hit i denne kolde tid. Måske det lokker?

Jeg skal hilse fra Susie og tilføje, at den hjemmelavet lemon curd er fuldstændig vildt populær, hvilket er lidt sjovt, da det nærmest var ukendt for bare få år tilbage. Når Susie ikke bager eller maler kaffebønner til den næste kop kaffe, kan hun også være i sving med at koge marmelade, riste granola eller sylte kompot af skovbær. Hvor får man al den energi fra? Jeg ved det ikke, men kig ind i Kaffekælderen og giv dig selv en luksuspause til fornuftig pris.

Kaffekælderen.dk

Oestagergaard.dk

Kontracoffee.com

Alzheimer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: