Knitwork18

Knitwork18 er en årlig tilbagevendende strikkefestival i København. Det er ikke mange timer siden, at jeg vendte hjem derfra efter en begivenhedsrig dag i selskab med en god veninde, der er mindst lige så glad for garn som jeg er.

Klik på billederne for at forstørre.

Vi drog af sted uden anden forventning end at se en masse garn, røre ved det og hente inspiration med hjem til efterårets pauser. Pauser med garn på pindene, en kop varm kaffe eller the og en gang imellem en veninde siddende overfor. Sådanne stunder er ren luksus. Strik er nemlig kærlighed både i eget selskab og sammen med andre.

Ind imellem prøvning af færdige modeller, fik vi drøftet foretrukne farvesammensætninger, tykkelse på garn og noget med tålmodighed i forskelligt strikarbejde. Selv kan jeg næsten gå i selvsving af begejstring over farver og farvesammensætninger. Vi kom til at tale om, hvordan farver påvirker vores humør og mødet med andre mennesker. Det er let at tulle sig selv ind i en form for rolle, som udelukkende bærer tøj i mørke farver. Min veninde, som i øvrigt også er tidligere kollega fra hele to arbejdspladser, har aflagt et løfte om at give farverne et forsøg dette efterår og kommende vinter. Selv er jeg knap så dristig, når det kommer til iøjefaldende farver og løfter. Et stille ønske om at udskifte sort med jordfarver kan jeg strække mig til. Hvis det skal være vildt, forestiller jeg mig eventuelt nogle efterårsfarver. Vi får se.

Når vi er ude i det virkelige liv, jeg mener udenfor vores private gemakker, har vi fået for vane at evaluere vores oplevelse. Jeg vil undlade at beskrive, hvilke ideer der opstod gennem dagen til undervisningsforløb og workshops med børn. Men for begges regning kom vi frem til følgende:

 • Det var en bonus, hvis vi havde haft mulighed for at købe færdige modeller. Til gengæld var det uden tvivl positivt for pengepungen.
 • Bevidstheden om detaljers betydning blev skærpet.
 • Bevidstheden om kvalitetsgarn blev i den grad skærpet hos undertegnet.
 • Hos os begge blev vi endnu engang bekræftet i, at det er vigtigt at bruge tid på oplevelser som dagen i dag, men også omkring de interesser, som vi nu engang har. Det gør en stor forskel at foretage sig noget meningsfyldt og energigivende i fritiden.

På vej til Knitwork kom vi forbi Grønttorvet og Torvehallerne.

Som afslutning hvisker jeg fra mit aftenfredfyldte hjem:

 • Er livet for kort til strik i helt tynde garner?
 • Er det en god ide at rejse til Shetlandsøerne for bl.a. at kigge på strik?
 • Kommer vi på flere strikkefestivaller?
 • Er det en god ide med et showroom til håndværk?
 • Hvad går hånd i hånd med garn?
 • Vi fik ikke en pind i øret i dag (som min bror lunefuldt spurgte), men sneg noget andet sig ind i hovedet?
 • Tør vi nedskrive ideer og planer? Forretningsplaner?

Tak fordi du læste med.

Ps. Jeg er omsider kommet i gang med min håndarbejdslog. Det føles ubeskriveligt tilfredsstillende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: