Kreativitet 21. marts 2019

Anderledes kreativ tankegang

Døre lukkes i øjeblikket uden at smække og endnu flere står på klem med invitation til at åbne dem helt, hvis jeg har lyst og tør. Måske er det indbildning, men ikke siden, har jeg oplevet, så mange valg på hylderne i min højde. Det er en ret unik tilstand. Jeg er sikker på, at ting flasker sig på fin og tilfredsstillende vis.

Jeg har oplevet en længere periode med kreativ tankegang i forhold til mine muligheder på arbejdsmarkedet. Ideer er kastet op i luften og ventetiden derefter gik med forestillinger om de landede eller fløj væk med et vindpust. Mange input og ideer har været til indre forhandling og drøftet med gode venner. Det er godt at sige ting højt og høre andre menneskers synspunkter.

Jeg spurgte på et tidspunkt en ven, hvad han mente jeg var god til. Han svarede, at han syntes jeg var god til at finde på. Det svar blev jeg glad for og er i øvrigt enig i. Det har fulgt mig så længe jeg kan huske tilbage i barndommen. Find på noget mad at lave ud af ingenting. Find på noget at lege med uden remedier eller legetøj. Find et sted at bo, selv om det nærmest var umuligt. Eller find en ansvarlig måde at leve med sund økonomi.

For ca 25 år siden sagde jeg mit job op i en dansk bank i udlandet. Jeg havde været ansat i knap 10 år og skulle rejse tilbage til Danmark. Jeg holdt en reception for mine kolleger og vennekreds gennem flere år. På et tidspunkt stod jeg afsides med min øverste chef, der var en fåmælt mand og bestemt ikke yndede smalltalk på arbejdet. Men denne dag gjorde han en undtagelse, og det kom til at gøre indtryk. Han sagde bl.a.; Gitte, du vil altid have et arbejde, for der vil altid være brug for dig, fordi du er dig. Det du ikke ved, lærer du. – Jeg husker helt tydeligt, at jeg kiggede stumt på ham. Det var store ord og endnu større, fordi de kom fra ham. Jeg troede på ham og er overbevist om, at de har gavnet mig en gang eller to gennem årene.

Som ganske ung tog jeg en uddannelse og brugte den med stor fornøjelse i 5 år. Derefter anvendte jeg den kun i glimt og har aldrig rigtig følt, at det var noget, jeg kunne falde tilbage på. Jeg var nødt til at se på mine evner og hvad de kunne udvikles til. Sådan er det fortsat, og rygsækken er i dag fuld af erfaring og solide redskaber. Erfaring som en gang imellem, som i dag, efterspørges. Det er sket før, men følelsen er stadig en fornøjelse. Med de ord ønsker jeg dig held og lykke med at springe ud i drømme og nye oplevelser. Ikke bare skal det nok gå, det vil gå forrygende. Intet mindre.

 

Fotoet er fra stranden tæt på min matrikel. Kikkerten er en gave, og jeg er vild med den. Gennem linsen ser jeg med andre øjne og føler på en måde, at jeg får hemmeligheder foræret også selv om det bare er et kig ud på havet over til Sverige. Det vil jeg skrive om en dag.

Kom tættere på. Giv tid, mærk roen, opdag verden. Tal lavmeldt, hvisk. Hemmelighederne er lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: