Kreativitet – 8. marts 2019

Hvad nu, hvis kreativiteten udebliver?

Det logiske svar er; Så er den ikke-eksisterende her og nu.

Men den kan fremelskes. For mit eget vedkommende, har jeg brug for noget at læne mig op ad eller endnu bedre, at bryde med mine vaner. Når jeg gør noget andet end sædvanligt, ser jeg mine omgivelser med nye øjne. Et eksempel er en meget tidlig sommermorgen sidste sommer, hvor jeg stod op en nat grænsende til tidlig morgen og cyklede en tur ned til vandet. Jeg ville se solen stå op, men var en times tid for tidlig på den og endte med at gå frem og tilbage, mens jeg kiggede på strandstenene og himlen, der ændrede farver og karakter for hvert minut. Da jeg atter var hjemme, var jeg så opfyldt af energi og lyst til at skabe med mine hænder. Morgenstemningen fyldte hver en fiber. Energien varede i flere dage, hvor jeg skrev og skrev på tekster og hilsener. Sedler med ideer og detaljer flød hurtigt rundt i hjemmet. Jeg talte med mennesker, lyttede til musik og besluttede mig for at køre på tur et par dage i det jyske. Alt sammen med afsæt i min ændrede morgenrutine den ene sommermorgen.

Mit råd til at finde den tabte inspiration til kreativitet er at rykke dig selv ud af dine rammer. Gør noget andet, vær åben for en legende tilgang til dit liv og dine handlemåder. Der kan være brug for at lære noget nyt, som kræver din fulde fokus, så vær indstillet på at ting tager tid. Fordyb dig og hav tillid. Ting vil ske.

Alternativ kan være en kontrolleret tilgang. Som mange andre påvirkes jeg af musik, og har brugt den viden og redskab helt bevidst siden jeg var helt ung. Det har især været til at skrive og komme i et særligt mood. Men det er lige så effektivt, når beslutninger skal tages eller du behøver et kærligt spark bagi. Midlet er genialt og simpelt.

Jeg håber, at du kan bruge mine erfaringer og selv hanke op, hvis du er gået flad i dit kreative sind.

Tak fordi du læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: