Livrem og Seler

Skal – Skal ikke?

Er du impulsiv og spontan? Eller er du mere typen, der overvejer tingene frem og tilbage, inden du tager en beslutning?

Vigtige beslutninger, som får stor indflydelse på min hverdag eller kan få konsekvenser for min økonomi; ja, dem reflekterer jeg nærmest håbløst længe over. Alt muligt bliver vendt og drejet, jeg skriver lister for og imod, forsøger at gennemtænke alverdens scenarier fra alle tænkelige vinkler. Jeg drøfter gerne situationen med et menneske, som jeg mener, vil være god til den snak. Skal – skal ikke… Det kan på en god måde holde mig vågen om natten, men jeg går så intenst ind i udfordringen, at det udvikler sig negativt. Det dræner mig for energi.

Gennem mange, mange måneder har jeg haft en drøm, der har figureret on and off, men konstant ligget og ulmet, selv når den var i laveste gear. For et par måneder siden viste sig pludselig en åbning. Måske kunne min drøm blive virkelig. Jeg gik fra gear 4 til vel nok gear 8, selv om det vist ikke findes. Men min hjerne blev sparket i gang og hele sindsstemningen har været enormt fokuseret, eller måske fikseret på ideen. Tænk, om det kunne ske i virkeligheden. Jeg har været alt fra euforisk til manisk. Jeg skriver ikke, hvad mit brændende ønske handlede om, da det er underordnet. For dig er drømmen din og handler om noget andet end min.

Men en lang historie kort. Jeg var som besat og en løsning var nødvendig. Enten eller. – Jeg havde i mit stille sind bedt til, at en anden traf beslutningen for mig, for trods lang tids overvejelser, var jeg endnu ikke afklaret. Skal – skal ikke? For 3 dage siden, fik jeg besked om, at det ikke blev til noget!

Min stille bøn om hjælp var blevet hørt. Jeg fik hjælpen, og har det fint med, at jeg ikke skal noget nyt og noget ekstra oveni mine mange andre kerneopgaver. Måske en anden gang, men ikke nu. Jeg kan godt se, at beslutningen er rigtig.  Også selv om jeg var klar og følte mig klædt på til udfordringen.

En enkelt og kort mail udløste måneders tankevirksomhed. Skuldrene kom ned, og jeg holdt fødselsdag dagen efter lidt lettere i hovedet end meget lang tid. I går har jeg været unaturlig træt. Til trods for solskin og lysten til at være ude, trillede jeg om på sofaen umiddelbart efter frokost og satte uret til 20 minutter, men vågnede små to timer senere. Det var umuligt at vågne op. Jeg er stadig træt, men det skal nok blive godt. Jeg glæder mig til at få ro i hovedet og gøre simple ting uden den store planlægning. Og som min veninde Trine Eger Nielsen mindede mig om; Når en dør lukkes åbnes en anden. Det er jo sandt.

Da jeg omsider vågnede midt på eftermiddagen, gik jeg udendørs og plantede et lille grantræ fra julen. Det blev så fint, og jeg vil glæde mig til at se det vokse op.

God søndag / Gitte

Leave a Reply

%d bloggers like this: