Manuskript Skønne Te- og kaffehætter

Arbejdsdage

På nær en afstikker til Vinyasa Flow Yoga i går formiddags har denne weekend stået i manuskript-arbejds-tegn. Det har været godt at dykke ned i manuskriptet Skønne te- og kaffehætter – Dine og Mine og lukke alt andet ude. Arbejdet har trukket i mig, og jeg har som sådan ikke haft noget valg. Mange timer er gået med dette, ja faktisk har jeg ikke lavet andet. Min krop er øm og hovedet ør af at sidde ned så længe.

Jeg havde ellers inviteret til åbent hus med håndarbejde. Hele stuen og køkkenet har været butik med små bunker af forskelligt håndarbejde. Nu er en oprydning i gang. Grundet smittefare var jeg nødsaget til at udsætte. En elev fra min parallelklasse var testet positiv, men har heldigvis været hjemme, så vi skal åbenbart på job i morgen. Om ikke andet så foreløbig. Det er en opslidende og trættende tid. Siden marts måned i år har alt været styret af Corona, og jeg er dødtræt af at høre om det og bruge tid på det. Virussen og hele det medfølgende cirkus har røvet så mange gode oplevelser, at det gerne må slutte lige nu. Ikke i morgen, men nu.

Men tilbage til denne weekend. Jeg har som sagt arbejdet og mere nøjagtig vil det sige søgt efter unikke te- og kaffehætter samt været i dialog med en del mennesker. Der er en række kriterier, som skal være på plads inden en hætte kommer med i bogen, og siden det både involverer mennesker, følelser og teknik (læs: fotokvalitet), tager processen selvsagt en rum tid. Essensen drejer sig om engagementet, hvor det selvfølgelig er mig selv, der er allermest varm og utålmodig. Men alt er som det skal være, ingen piv herfra. Manuskriptet har ligget på hylde i en rum tid, hvilket viste sig at være en god ting. I denne weekend har jeg set og læst med friske øjne og skåret til og fra. Det føles godt og rigtigt. Mange detaljer skal ikke fylde, mens f.eks. andre fakta bør have mere plads.

Jeg havde håbet at udgive inden jul, men deadline er nu rykket til allersenest 1. februar. Jeg vil helst udgive midt i januar. Vi får se. Forsidefoto er testet, og jeg holder mig inden for smertegrænsen økonomisk.

Her og nu har jeg 80 gode sider og over 50 hætter. Der er mange, mange skønne billeder.

Forsidebilledet er lånt af dygtige Tante Odette, som medvirker i bogen med skønne hæklerier. Du kan finde hendes helt særlige håndarbejde på Instagram under navnet @tante.odette

2 thoughts on “Manuskript Skønne Te- og kaffehætter

 • november 30, 2020 kl. 4:26 pm
  Permalink

  Hej Gitte.
  Hold da op, hvor har du bare været i gang!! Synd med dit åbne hus! Det er bare svært at planlægge ret meget med Corona på spil her og der!
  Ærgerligt, at vi må vente på tehættebogen endnu noget tid, men når den lander i det nye år, hvor lyset er vendt og vi så småt kan se en ende på Coronaen, så kan man samle kræfter, nyde værket og blive inspireret til nye fantastiske tehætter!
  Jeg glæder mig,
  Kærlig hilsen
  tante.odette

  Besvar
  • november 30, 2020 kl. 4:34 pm
   Permalink

   Kære Hanne, tak for hilsen.
   Ja, alt godt kommer til den, der venter tålmodigt. Jeg er nødt til at arbejde ekstra i perioder, for at kunne tage fri til at skrive bøger. Jeg glæder mig også til at stå med bogen i hånden. Bedste hilsen Gitte

   Besvar

Leave a Reply

%d bloggers like this: