Me & Marley

Butikken ligger i Nørregade i Køge centrum. Endnu. 

Me & Marley er nemlig i færd med at lukke ned og sige tak for nu, men kun for at genåbne få meter længere oppe i gågaden. Lidt tættere på Torvet og en perfekt beliggenhed i forhold til de mange mennesker, der kommer til og fra S-toget eller mennesker, der skal ned til Strædet.

Lokalerne, som Me & Marley fraflytter, ligger mit hjerte nær, da jeg selv engang havde butik i det ene lokale. Det er mange år siden og min nabo var dengang en sirlig og venlig urmager. Om morgenen udvekslede vi vind og vejr kommentarer, alt imens vi satte vores ting frem på gaden. Men det er en anden historie. Da jeg for år tilbage opdagede Me & Marley butikken, vidste jeg med det samme, at det ikke bare var en butik, men også et koncept. Det var tydeligt, at her var noget at komme efter. Indretningen og varesortimentet var udsøgt og sammen med den personlige betjening, blev det til en oplevelse at besøge butikken. 

Jeg er ikke sikker, men jeg mener, at cafeen voksede sig ind i butikken. Hvis den var der fra begyndelsen, beklager jeg min ringe hukommelse. I hvert fald har det været noget særligt at mødes til brunch eller en hurtig kaffe i hulestemningen, som på en eller anden måde opstod. Jungleagtigt på den gode måde og uden plagende insekter. Butikken har udviklet sig med fin fornemmelse for, hvad vi kunder uanet ønskede os. Jeg kan kun tale for mig selv, men ved hvert besøg har jeg måtte gå mindst to runder for at sikre mig, at jeg havde set alt. I sommers var mit mål at købe en plante, men jeg forlod butikken med hele tre store planter plus det løse. Sammen med planterne fik jeg grundig vejledning på plejen med lys, skygge, sommervarme i stuen og vanding. Min egen lille urskov trives den dag i dag i bedste velgående. 

I dag besøgte jeg så Me & Marley i Nørregade 30B for nok sidste gang. Efter nytår åbner butikken i nye lokaler, Nørregade 11, hvor der tilsyneladende er god plads, en 1. sal og tagterrasse bag til. Du kan se og høre en lille video på FB, hvor den forventningsfulde ejer fortæller om hendes planer. Jeg er nok ikke den eneste, som glæder mig til at se, hvordan denne unikke butik, som er en blanding af brugskunst, blomster, planter og café vil folde sig ud. Ligesom den har været en smuk gevinst foran KØS, bliver den uden tvivl et magisk plus på ny adresse. Nørregade 11, 4600 Køge. Alt kan ske. I Køge findes der ingen butik som Me & Marley og mon ikke det forbliver sådan. Jeg tror på det.

Glædelig jul fra mig til dig. Vi ses i Nørregade 11.

Gitte Bobak

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: