Meditation

Engang var det dagdrømmeri

Nogen kaldte det dovenskab

Siden blev det afslapning

Mindfulness

Fordybelse

I dag er det meditation

 

Jeg dyrker yoga på hold med kvinder og mænd. At mødes med mennesker hver uge har været en overraskende god oplevelse for mig, men det er en anden historie, som måske skal fortælles en anden gang. Efter hver yogatime ligger vi fladt på ryggen med lukkede øjne og slapper af. Troede jeg. Snart erfarede jeg, at vi mediterer. Både yogatimen og meditationen er en vidt forskellig oplevelse fra gang til gang. Uden at prale, vil jeg påstå, at jeg er ekspert i at slappe af, synke ind i mig selv og slippe det omkringværende. Jeg har øvet mig, uden at vide det, siden jeg var en halvstor pige. Det har så længe jeg husker, været en nødvendighed at trække mig og lade tankerne flyve, nogen gange forsvinde og bare være.

Som voksen blev jeg bevidst om, at jeg i disse stunder koblede mig fra “verdens fortrædeligheder”, som oftest mennesker, der af en eller anden grund fyldte for meget. Mennesker, der kræver opmærksomhed eller billedlig talt tramper rundt i manegen. Disse Retreats drejer sig om at koble fra og lade op. To sider af samme sag.

Men tilbage til meditationen, som ER noget andet, noget mere end at slappe af. Jeg har ikke været på kursus i meditation, men som jeg har forstået det, handler det om at slippe tankerne og bare være her og nu. Uden tanker, men et rum eller en stund uden påvirkning af det omkringværende og altså tankerne. Det er nemmere sagt end gjort og visse dage lykkes det bedre end andre. Når det fungerer, er det vidunderligt befriende. At være i et rum uden bekymringer og tanker er ren luksus, – virkelig luksus og uden sidestykke. Og så er det gratis.

Jeg holder meget af at tage en bevidst pause og slappe af. Mærke kroppen og musklerne slappe af og give mig selv en pause om end den kun er få minutter. I en intens hverdag er det guld værd at lægge sig fladt i 5 minutter. Også det er gratis. Men at meditere og være 100% egoistisk er som sagt vidunderligt. Der sker noget uforklarligt i hovedet og des længere tid meditationen praktiseres, des bedre bliver det. Jeg ved ikke, om det kan have noget at gøre med, at det er ens eget og noget som ingen kan tage fra en. Det er en privat ting, som man selvfølgelig sagtens kan gøre i fællesskab, men meditationen er ens egen. En god og dejlig ting. En oplevelse. Noget, som gør mig mere hel. Jeg har praktiseret meditation nogle år og det bliver kun bedre.

Det var lidt om et emne med stor betydning for mig. Til aften mediterede jeg udendørs, på taget oppe på 2. -3. sal. Ved det ikke nøjagtigt. Men himlen, luften og i øvrigt lavendelduft omsluttede meditationen på fornemste vis. Det bliver næsten kosmisk at ligge deroppe i himlen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: