Min Lille Spirehave

Et spireprojekt på sidelinjen 

Se min fine spirehave. Er den ikke skøn? Spinkle stiklinger trives og vokser ivrigt. Det eneste de forventer er kærlig pleje og opmærksomhed. De kræver næsten dagligt vand og nænsomhed, som består i at fjerne små visne blade, som er uundgåeligt, når man har så stærk vokseværk.

Billedet er taget på en serveringsbakke op mod en hvid væg, men normalt står planterne i 2 vindueskarme, så de får det nødvendige lys. Jeg gør planterne den tjeneste, at vende og dreje potten, så de vokser så rankt som muligt. Lyset trækker i dem og giver bladene den smukke, rødlilla farve. Jeg er planternes gartner og passer og plejer dem hver dag. Det samme gør jeg med moderplanten, som vokser i samme fart som stiklingerne.

Planter som disse kan du let få til at formere sig ved at nippe en stikling af og sætte i et glas med vand. Efter nogle få dage skyder de rødder, og du kan plante ud i potter. Men forsigtigt, så de sarte rødder ikke tager skade.

Hvis du kender navnet på planten, hører jeg gerne fra dig. Jeg kunne godt tænke mig et lille navneskilt på latin og dansk. Det fortjener de med den skønhed. Som det ses på moderplanten herunder, bryder den fra tid til anden også ud i blomst. Det er en fryd uden lige.

Kan du have en dejlig lørdag og søndag, hvis vi ikke høres ved.

Forårshilsen til dig fra mig. Gitte

Leave a Reply

%d bloggers like this: