Oktober

Lørdag i oktober

Forsidebilledet er fra oktober 2020. Dengang, hvor der ligesom var lidt flere timer i døgnet til at nyde den smukke natur lige uden for døren.

I dag er jeg kort på timer i døgnet. Ikke bare i dag, men i denne tid. Jeg er klar over, at jeg sikkert med mellemrum sukker efter mere tid, hvilket som oftest drejer sig om, at jeg har lyst til mere tid til de sjove ting. Pligter kan såmen også godt være sjove, eller om ikke andet en tilfredsstillelse at gøre – f.eks. at hive ukrudt op i indkørslen. Men her og nu savner jeg flere timer i døgnet til bare at følge med. Mit hus og have trænger til så meget kærlighed, at det er stressende at være i. Og en weekend er bare 2 dage. 2 dage, hvor der også skal være plads til at lade op. Dvs. læse biblioteksbogen, som allerede har fornyet lånetid 2 gange, strikke og tilberede et måltid mad fra bunden.

Nå. Jeg skal jo ikke pive. Jeg sad længe oppe i aftes/nat og måtte sove længe i dag. Det gik ud over min yogatime, men til gengæld føler jeg mig klar til nogle timers praktisk arbejde. Jeg håber på, at græsset slås den sidste gang for i år og lidt af ukrudtet i indkørslen bliver fjernet. Himlen er høj i dag, klar blå og luften føles fantastisk. Jeg var netop ude og kigge lidt på vejret. Min bagbo sidder og læser på terrassen i solskinnet. Jeg burde gøre det samme og lade hånt om alt andet.

Men først en vask over og sengetøjet af, så dynerne kan komme ud i solen. Hvis jeg sætter vand over til the, sker der lidt på en gang. – I mit hoved summer små historier, som jeg vil gøre klogt i at skrive ned, da de ellers forsvinder. Det er prøvet et hav af gange. (Der er så meget at gøre….)

Til sidst får jeg lyst til at fortælle, at jeg den anden dag mødte en forfatter på mit arbejde. Henrik Einspor. Han har skrevet 140 bøger for børn, der alle er en blanding af gys og lidt sjov. 140 bøger på 30 år! Einspor var på besøg og holdt foredrag i en klokketime om bøgerne. Jeg var så heldig at få lov at høre foredraget 2 gange. Da han pakkede sammen, havde jeg et hul i kalenderen og valgte at tage hjem for et par timer. Jeg fulgtes med ham ud til p pladsen, og vi talte kort om det at arbejde på mere end en ting af gangen. I dette tilfælde manuskripter. Jeg havde ikke fortalt ham, at jeg selv har udgivet bøger, det var ligesom ikke relevant, men det var interessant at høre ham fortælle nødvendigheden af at lægge en tekst fra sig i en periode, nogle gange en længere periode, og arbejde på noget andet. Måske kan det tolkes forskelligt, hvorvidt man i virkeligheden så arbejder på en eller to tekster, men i mine øjne ligger den første tekst, som nu ligger i skuffen, og summer et sted i hovedet. Ergo er projektet ikke skrinlagt, men holder en pause.

Netop samtalen med Henrik Einspor og min egen videre refleksion over dette med at give ting tid til at modnes, gav mig en mindre åbenbaring omkring min strikke/hæklebog med Freja garn. Planen var at udgive bogen i foråret 2021, men bogen er endnu ikke færdig. Min egen forventning og mangel på indfrielse har i nogle måneder givet anledning til momentvis strejf af indre irritation og næsten vrede på mig selv over at have syltet den kommende bog. Følelsen ændrede sig den anden dag, og jeg føler igen forhåbning om, at jeg er tættere på målet end det modsatte. Den skal nok blive færdig, måske allerede i år. Det er ingen gavn at sammenligne med de forrige bøgers udgivelse, for der er ikke meget at holde op mod hinanden. Hver bog har sin egen proces, og tager den tid, den nu tager at skrive. En anden ting i min såkaldte åbenbaring – det var mens jeg kørte bil – var en ny erkendelse af, at jeg kan skrive og layoute bogen præcis som jeg vil. Det er svært at forklare, hvad nøjagtig det var og er, jeg gerne vil pege på, men skuldrene kom ned på plads, da jeg huskede på, at jeg kan layoute bogen lige så tosset jeg vil. Jeg har ingen aftale med Stof & Stil ang. deres sponsorat af garn til bogen. Intet andet end at de naturligvis skal nævnes. Well, well ….

Det må være ordene for i dag. Jeg må i gang. Herunder ses, hvordan oktober også tog sig ud for et år siden.

  God lørdag!

Leave a Reply

%d bloggers like this: