Overvejelser

God morgen

Visse overvejelser sniger sig anmassende ind omkring bloggen. I ca. 3 uger har jeg skrevet på min blog. Det er en forrygende tilfredsstillelse, men i sagens natur melder den kritiske sans sig. Den tilbagevendende læser mener måske, at det burde være sket noget før. Så var meget tid sparet for alle parter. Jeg håber ikke, at det forholder sig sådan.

Men.. Tankerne omkring bloggen er i øjeblikket som et stort Idemylder. Mange halvfærdige ideer popper op i tide og utide. Jeg har en mindre liste med emner, jeg vil skrive om, men er jeg dygtig nok? Har jeg ordforråd nok til at andre mennesker vil bruge tid på at læse det? Er mine emner interessante nok til, at du vender tilbage og læser? Jeg ved det ikke, så jeg tænker, at den eneste vej er at prøve.

I går fik jeg det råd, at jeg snarest bør finde en rød tråd i mine indlæg. Vedkommende havde dog ikke været inde og læse på min blog, men det lyder fornuftigt, og jeg har det selv med i mine blogtanker. Hvad er det, jeg gerne vil? Hvem vil jeg gerne nå? Hvorfor overhovedet blogge?

Noget andet er poste-frekvensen. Der skal være liv i en blog, ellers er den kedelig. Men kan opslagene være for hyppige? Det kommer vel an på om indholdet er interessant? Og for at holde fast i ordet kedelig, så har det slået mig, om jeg skriver kedeligt? Jeg lader det stå et øjeblik. – Kedelig er bare ikke fedt. Det er virkelig træls og demotiverende.

Så er der fotodelen. Et kapitel for sig. Jeg har besluttet at bruge mine fotos taget med telefonen. Det er hurtigt og billederne bliver mindst lige så gode eller ringe som dem mit digitalkamera kan tage, eller nærmere de fotos som jeg kan tage. De fleste billeder bliver ganske fine i mine øjne, men jeg er heller ikke blind for, at andre er decideret dårlige. Jeg tænker, at dette er et område, hvor det vil klæde mig at udfordre min tålmodighed. En gang imellem kan det måske være godt at tage flere billeder, så der er flere valgmuligheder og dermed større chance for at mine blogindlæg tager sig bedre ud. Billederne må heller ikke være kedelige.

Sidst, men ikke mindst. Blogsprog! Jeg overvejer at skrive en ordbog med blog-ord. It-ord. Ting tager tid og jeg bruger mere tid på afsøgninger og forsøg på forståelse, end jeg taler højt om. Jeg synes, der er mange blog-udtryk som i mit hoved burde dække over det samme, bare for at nævne et eksempel. Jeg synes, at mennesker, der udarbejder it-sider, som en blog, burde søge pædagogisk rådgivning, så vejledningerne til bloggen er til at forstå og ikke kun er for de indforståede. Jeg går helhjertet ind for Learning by doing. Jeg har praktiseret det hele mit liv og stopper aldrig. Men det er træls, når jeg er nået til at synes godt om udseendet på min blog og ting så forsvinder eller ændrer sig. Men det, som er mest irriterende er, at jeg ikke finder hjem igen. Det er lidt som at tage på udflugt med en større gruppe børn, fordi vi gerne vil udforske og opleve verden, men alle skal med hjem igen og være på deres pladser. Der skal herske en vis orden. Måske er det godt, at Ole og Søren bytter plads, men de skal begge være der. Sådan har jeg det med mine valgte blogvinkler. (Der er uden tvivl et udtryk for det). Jeg er som leder af klassen/bloggen åben for nye elever/ideer. Så åbensindet er jeg nemlig.

Mange overvejelser. Jeg lander stadig på, at ting tager tid og det for mig ikke så meget handler om målet, men om vejen.

Jeg må prøve mig frem.

NB. Billedet er samme Peter som lidt tidligere i dag. Meningen var at få hans fine spind med som symbol på tålmodighed, men det ses desværre ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: