På rejse Juli 1987

Træt og på vej hjem 

Et gammelt foto tittede frem den anden dag. Jeg var 24 år og billedet dermed 34 år gammelt.

Jeg kører i tog fra Amsterdam mod Luxembourg. Bag mig lå en lang rejse, man kan sige en rejse i en rejse, da jeg var på vej hjem fra en arbejdsrejse, der strakte sig fra Danmark, England til Det Caribiske Hav, USA, Canada og Alaska. Tilbage til Canada, hvor jeg opholdt mig nogle uger inden jeg pakkede de 150kg bagage og drog mod Europa. Jeg var ikke sikker på om destinationen var Danmark eller Luxembourg. Det blev som bekendt Luxembourg og på billedet ses en ung Gitte, træt, glad, mæt af oplevelser, men i mit rette S, som man siger.

150kg bagage er jo ikke ingenting, men dengang holdt jeg af at leve småt med nære ting. Det ses ikke den dag i dag, men jeg har det faktisk stadig sådan. Til min egen ros skal siges, at jeg øver mig hver eneste dag i ikke at lade ting omkring mig vokse, og jeg gør jævnligt et forsøg på at skille mig af med ting og sager. Men det er et sidespring. ( Se evt. @denlillebutikkoege på instagram)

Det, jeg vil fortælle med billedet er, at jeg ser mig selv på rejse, med bl.a. en læderkuffert liggende ovenover på kufferthylden, musik i en walkman og en dagbog at skrive i. Jeg er solbrændt og allerede dengang lukkede jeg øjnene for kameraet. Der er ikke meget, som har ændret sig. Det skulle da lige være friheden til ikke at dække ansigtet væk bag en grim klud. Men det taler vi ikke om nu.

Jeg flirter med tanken om at skrive om mine rejser. Rejsehistorier. Da jeg var i 20’erne rejste jeg en hel del, så der er rigeligt med stof. Men spørgsmålet er, om jeg vil åbne op for gemte oplevelser, eller om jeg risikerer at fastlåse begivenheder i en kasse/historie, og derved fejer alt det andet, som også hører med til dengangs øjeblikke? Jeg ved det ikke, og måske handler det bare om at gøre mig umage, hvis jeg går i gang med at skrive farverige og sansemættende oplevelser ned. Foreløbig er det kun overvejelser. Ét er sikkert; Jeg vil snart i gang med at skrive for historiernes skyld. Snart har jeg udgivet 6 bøger om håndarbejde. Historier presser sig mere og mere på .

Hvad har du med dig i dag fra dit unge liv?

Leave a Reply

%d bloggers like this: