Papirglæde

Papirsjov 

Det begyndte med et par tomme konservesdåser i skabet. Man ved aldrig, hvornår man kan få brug for en alternativ urtepotte eller blyantsholder. Men pludselig var de for små, så ideen om at beklæde og lege Jørgen Klevin med større dåser var en naturlig tanke.

Henne hos den lokale Kebabmand, forhørte jeg mig høfligt, om det mon var muligt at overtage et par af deres brugte konservesdåser. Jeg ved, at de findes i halvstore udgaver. Det kunne jeg sagtens, og vi aftalte en dag i kommende uge, hvor jeg kunne hente dem.

 

Da jeg kom onsdag aften, rakte indehaveren mig en sort affaldspose fuld af nyvaskede dåser. Rasle, rasle sagde det, og jeg glædede mig til at klippe i gammelt nodepapir, bøger og andet smukt papir.

Jeg har ikke arbejdet med decoupage, men jeg vil mene, at min nye interesse med papir handler lidt om at decoupere. Jeg er en langsom learner, så der skulle et par dåser til, før jeg havde grejet opbygningen af de valgte materialer. Eller i hvert fald så resultatet bliver pænt og har et færdigt look. Der må ikke være huller uden papir, kanter skal dækkes og topkanten skal lukkes med enten tekstil eller papir.

  Netop topkanten kan give prikken over iét. Jeg har anvendt kantbånd eller mønstret tape, som begge er limet på. Mønstret kantbånd vil være SÅ pænt og faktisk en god måde at få brugt rester, der ellers bare hober sig op.

Der bruges en del lim, hvor det kan være en ide at finde lim i større tuber eller hvad, man nu foretrækker. Jeg ved, at mange kreamennesker sværger til limpistolen, men jeg er ikke ubetinget fan af den. Jeg synes, den sviner og en del lim går til spilde. Men det bestemmer man jo heldigvis selv.

Jeg har haft dåserne en tur i egen opvasker og har nu kun 2 tilbage at lege med. Den ene er dobbelt så stor som disse, og jeg tænker, at den skal bruges til at plante direkte i. I bunden skal der være et par håndfulde strandsten, så vandet kan løbe fra. Og med hensyn til dekoreringen, har jeg en ide med at vikle jutegarn eller noget andet kraftigt sejlgarn omkring. Så kan den stå udendørs og holde sig pæn så længe det er muligt. Jeg tænker, at med god charme, er der flere dåser at hente. 🙂 Men først skal jeg finde nogen, der har lyst til at aftage en dåse eller 2. Jeg kan ikke have alt i mit lille hjem.

 

Lige til sidst et par billeder af nattens test. Kunne jeg huske at folde æsker? Nej, det kunne jeg ikke, men Google og Youtube er eminente vidensbanker.

Hvis man ellers havde flere timer i døgnet, kunne man sagtens lave noget sjovt med særlig de små tændstikæsker, og putte en hilsen eller en figur – you name it – ned i æsken. Men, men.. Der skal også slås græs, klippes bambus ned, vaskes gulve osv. Der er vist ingen tid at spilde.

God weekend. Gitte

Leave a Reply

%d bloggers like this: