Papirsjov

Leg med papir

Med jævne mellemrum rydder jeg op og forærer eller sælger ud af mine sager. I mit nabolag findes der hele 4 containere, hvor tøj og sko modtages ved et enkelt vip og BUM, når posen med tøjet lander i den hule container. Der florerer en historie om, at udlændinge sender deres børn ned i containeren for at søge efter brugbart tøj. Men det er en fæl tanke og ikke en del af denne historie. – Jeg veksler mellem de fire tøjcontainere og håber på den måde at dele sol og vind lige mellem organisationerne.

En dag, hvor jeg afleverede tøj, stod der en fin kasse ved containeren. En kvadratisk kiste med smukt, mønstret papir på alle sider. Den havde nok set bedre dage, men jeg syntes, at den var en skat, så jeg tog den med hjem.

Der er skind i hjørnerne og metalbeslag som lukkemekanisme. Den ene lås fungerer ikke, hvilket måske er grunden til, at den var sat til genbrug. Mig generer det ikke, da kassen ikke indeholder hemmeligheder.

I kassen har jeg valgt at opbevare mit papirgrej til leg og eksperimenteren. Der er gammelt nodepapir, en bog, som jeg er begyndt at rive siderne ud af, håndfarvet papir, mine plantepressere, farver og mønstret papir. Selv om den kun er ca. halvt fuld, skal der ikke meget mere i den, da det ellers bliver rodet og svært at finde tingene.

For nylig blev jeg grebet af lyst til at klippe og gøre “noget” med papir. Det blev til guirlanden, som er forsidebillede. Hjerter tegnet op med fed tush, klippet ud og syet sammen til en lang kæde. Jeg tegner og klipper papir stående ved køkkenbordet med en plastikdækkeserviet under, så bordpladen ikke ridses. Denne gang så jeg faktisk et afsnit på Netflix, The Good Doctor, men det er også en helt anden historie.

For et par dage siden fandt jeg en lille bunke af gamle Disney-kort. De er nummereret og har været samlerkort til en bog. På hver bagside står en kort tekst om billedet. Helt vildt fine. Det var svært at vælge til og fra, men til sidst fik jeg lagt en homogen række og valgte at bruge den sidste rest af det  smalle og skønne kantbånd. (Sådan noget kan jeg gemme på i lang tid, til den helt rigtige lejlighed.)

 

Måske har du også fået lyst til at lege med papir og skabe unika, for der bliver ikke en magen til din. Som eksempel kan man skrive positive ord på hjerterne eller tegne endnu et hjerte på hjertet. Eller lime glimmer på, et glansbillede…. Slip fantasien løs og god fornøjelse. 🙂 Gitte

Leave a Reply

%d bloggers like this: