Poseautomat – en vejledning

Ideer afløser oftest hinanden, hvis man vel at mærke har hovedet fri til tankemylder.

For nogle år siden så jeg en poseautomat i stof. Den kunne også have heddet poseholder, men ordet automat er mere sigende, da meningen er at man propper tomme plastikposer i for oven og trækker dem ud for neden, når de skal genbruges. Ganske praktisk frem for at have dem liggende i et stort rod i en skuffe, under køkkenvasken eller et helt andet sted, hvor de fylder for meget.

Poseautomaten er et syet rør af stof med hul i begge ender. Både for oven og for neden er der syet en løbegang, hvor en elastik er trukket igennem. Herved er skabt et elastisk åbning. Ideen var ikke min egen, men jeg fik alligevel sat mit eget præg med todelt tekstil, border og en ekstra flæsekant for oven. Jeg syede dengang en del i forskellige farver og sammensætninger. Nogle i mørkere farver og grafiske mønstre. Min mor fik én, som havde passet fint ind i et svensk træhus med douche striber og tern.

Jeg syede en strop i den øverste kant, så automaten kunne hænges på en knage. Klik på billederne for at forstørre dem.

I dag bruger mange mennesker stofnet til indkøb i stedet for plastikposer. Det er helt fint og lige som det skal være. Automaterne kan sagtens bruges til andet, som f.eks. skuresvampe, gamle pudseklude eller måske noget helt tredje, som du selv har en idé til.

Jeg blev inspireret af brugen af stofrester og gik kort efter i gang med at sy kaffeblomster og nålepuder af endnu mindre stofstykker. Men det er en helt anden historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: