Pres blomster med stil / Flowerpress with style

Please use the possibility to read in your own language. Look at the right corner.

De sidste par uger har jeg leget med en gammel dyd, nemlig blomster- og bladpres. Hvorfor er det ligefrem en dyd, tænker du måske. Det er det, fordi indsamling af blomster og blade foregår i stille og roligt tempo. Jeg har en lille, skarp blomstersaks med mig og siddende på hug klipper jeg korte og fine stængler og blade. Det hele foregår sirligt og som sagt i roligt tempo.

Selv om jeg har prøvet dette mange gange i mine yngre dage, føler jeg mig på mange måder som nybegynder, mens min tilgang er mere rundhåndet end tidligere. Jeg gør mig umage med at lægge botanikken på en måde, som jeg gerne vil se resultatet, men det skal nok gå selv med bøjede og foldede dele. Sådan tænker jeg i det mindste og det er faktisk en behagelig tilstand at foretage mig noget, hvor der ikke er det vilde på spil. Går det helt galt, er det bare en ommer og vente nogle dage. Værre er det ikke.

Jeg har fundet denne blomsterpresse lavet af spånplader med pap og karton imellem. En fjollet og fuldstændig unødvendig tingeling, da en tyk bog udgør samme effekt. Mit sjældne nærrige ego kom på overarbejde, da jeg så æsken med de smukt tegnede blomster udenpå. Efter at have lagt æsken på plads og gået videre, måtte jeg vende tilbage og købe én. Jeg er glad for mit udstyr. Resultaterne er rørende kønne. Nostalgien længe leve.

For at det ikke skal være lyv, har jeg været tilbage og købe endnu én. Heldigvis står min udgift i samlet 40kr, så jeg tænker, at det går.

Leave a Reply

%d bloggers like this: