Samtaler om Strik og Hækling på biblioteket

Inde hos Det Kongelige Bibliotek bliver alle nyudgivet bøger registreret. Når en ny bog er udgivet, er det forfatterens pligt at indsende to eksemplarer. Det Kongelige Bibliotek beholder det ene eksemplar, så de har mindst én bog af alle udgivet i Danmark og den anden bog kan udlånes.

Der skrives løs i vores lille land, og mere end 25.000 bøger udgives hvert år herhjemme. Det er små 100 om dagen, hvis statestikken ellers taler sandt. Jeg synes, det er overraskende mange bøger, men måske det på den måde er forståeligt, at Det Kongelige Bibliotek ikke kan følge med. Som jeg har forstået det gennem samtale med min lokale bibliotekar, har Det Kongelige været bag efter i flere måneder med registreringen af nye bøger. Oveni arbejdsbyrden kom Coronaen og forsinkede yderligere, mens forfattere landet over nu havde mere tid til at skrive. Det har formodentlig givet ekstra sved på panden i de kongelige biblioteksgemakker.

Men der er lys forude, som det hedder. I december 2019 indsendte jeg mine daværende bøger og nu ser det ud til at bogen Samtaler om Strik og Hækling omsider kan lånes på biblioteket. Det står alle frit for at spadsere hen på det lokale bibliotek og reservere et lån af bogen. Jeg håber, at mange vil benytte sig af denne service og at mange biblioteker beslutter sig for at købe mindst ét eksemplar hjem til egen hylde. Det ville glæde mig virkelig. Jeg er selv storbruger af biblioteker og har lånemulighed på flere.

Bogens cover ser ud som på billedet og har 30 samtaler med kvinder og mænd om garn, strik, hækling, drømme og for nogen hårdt arbejde. Du kan bl.a. læse om Charlotte Kaae Mathiesen, Vithard Prince of Knitting, Stine Hoelgaard Johansen, Koushi Strikkeguru, Garnloppen, Trine Eger Nielsen, Gitte Kopranen, OJ Hæklerier, Lutter Idyl, Linda Ginnerup Møller, Margrethe Dollerup og mange flere. Alle har deres helt egen historie at fortælle.

Leave a Reply

%d bloggers like this: