September

Sensommer

Vi er snart midt i september og sommeren går på hæld. Jeg holder mere af ordet Sensommer, end at sommeren går på hæld. I sensommeren er det stadig sommer med en mæthed af sommerens varme og oplevelser. Det har været en dejlig sommer med meget hjemmetid til et intenst krealiv, der mere end én gang har levet nærmest 24/7. Sene aftener, nætter og ultra tidlige morgener med garn og stof. Til tider kan mit hoved køre så meget på højtryk, at jeg ikke finder ro til den nødvendige søvn. Så er det selvfølgelig for meget af det gode.

Her et foto fra en tidlig morgenstund, hvor jeg vågnede med bevidstheden om, at min lange ferie snart var slut og dermed slut for en periode med at nørde i timevis med småting som at hæfte ender på små flag og sy en perle i spidsen for derefter at trække flagene på en hæklet snor. Teen blev lavet, men drukket på sengekanten i py og morgenhår. Sådan en morgen er som en vitaminpille at tænke på, når vækkeuret ringer og varsler Rugbrødsarbejde. 

Jeg ved godt, når det er tid at træde ud af den altopslugende kreatilstand. Der skal ske noget andet, for ikke at brænde krealyset i begge ender. Jeg ved ikke, om du kan genkende dét at være så involveret og engageret i projekter, at alt andet bliver sekundært, men jeg tror, at det er sundt at hæve blikket og se på noget andet for en stund. Se længere ud og se tingene i helikopterperspektiv. Lige så givende det er, at være i flow, lige så snævert kan det udvikle sig kun at se sine egne ting. Jeg tror, det gælder i mange andre tilfælde i livet.

Når jeg slipper garn, pinde og symaskine, kan jeg finde på at gå i haven og trække ukrudt op, klippe tornede brombærbuske ned, slå græs og måske flytte om på et par planter. Der er intet så sundt som fysisk arbejde og ved havearbejde, ses resultatet stort set med det samme. Haveaffald skal køres væk og ikke stå i sække i flere uger. Der er kun én vej; – det skal fjernes og væk fra matriklen. Ligesom at støvsuge og gå ud med køkkenaffald. Ud med det.

I dag er det søndag, og jeg har planlagt en luksusdag alene hjemme. Jeg vil se synet af vasketøj blafre i sommerbrisen, afslutte et strikkeprojekt jeg har glemt tankerne bag, koge æblegrød og lave en lille portion æblekage, sy et indkøbsnet og bare stornyde søndagen. Hvad skal du bruge dagen til i dag?

Leave a Reply

%d bloggers like this: