Små kager med kompot / Small cakes with compote
Små kager med kompot
Dejen Kompot
125g smeltet, afkølet smør 2 tykke rabarber
125g sukker 50g frosne jordbær eller andre bær
3 hele æg 50g frosne hindbær eller andre bær
100g hvedemel 125g sukker
1 tsk vanilje
1½ tsk bagepulver
5 dråber mandelessens
Tilbered kompotten først, så den kan afkøle.
Rens og skær rabarberne i små stykker. Læg i en gryde.
Tilsæt bær og sukker. Giv et opkog og stil til side til afkøling.
Smeltet smør og sukker røres hvidt. Tilsæt 1 æg ad gangen.
Bland mel med vanilje og bagepulver og bland med æggemassen.
Tilsæt mandelessens. Dette kan evt. udelades.
Hæld dejen i små papirsforme til muffins. Fyld kun ca. halvt i formene.
Tilsæt kompot med en ske, 1-2 skefulde.
Bag nu på miderste hylde i ovnen på 180 grader. Bag i ca. 20 min.
Tjek om kagerne er bagte ved at stikke en strikkepind i kagedejen, men forsøg at undgå den våde kompot.
Kagerne afkøles og kan evt. drysses med flormelis gennem en sigte.
Velbekomme
Small cakes with compote
The Dough The compote
125g melted, cooled butter 2 thick rhubarb
125g sugar 50g frozen strawberry or other berries
3 entire eggs 50g frozen raspberry or other berries
100g hvedemel 125g sugar
1 tsk vanilla
1½ teespoon backing powder
5 drops almond essence
Prepare the compote and let it cool.
Clean and cut the rhubarbs in small pieces. Put them in a casserole.
Add berries and sugar. Give a rehash and put aside for cooling.
Mix melted butter and sugar until it’s white. Add 1 egg at the time.
Mix flour with vanilla and backing powder and add into the eggs.
Add almond essence. This is a choice.
Pour the dough in small cake-forms for muffins. Fill only half way up.
Add compote with a spoon, 1-2 spoon.
Now bake in the mittle of the oven on 180 degree. Bake in app. 20 minutes.
Check out if the cakes are proper baked by sticking a knitting needle in the cake. Try to avoid the wet compote.
The cooled off cakes can have a sprinkle of icing sugar.
Bon appetit.