Små kager med kompot / Small cakes with compote

Små kager med kompot

Dejen                                                                            Kompot

125g smeltet, afkølet smør                                          2 tykke rabarber

125g sukker                                                                  50g frosne jordbær eller andre bær

3 hele æg                                                                      50g frosne hindbær eller andre bær

100g hvedemel                                                            125g sukker

1 tsk vanilje

1½ tsk bagepulver

5 dråber mandelessens

 

Tilbered kompotten først, så den kan afkøle.

Rens og skær rabarberne i små stykker. Læg i en gryde.

Tilsæt bær og sukker. Giv et opkog og stil til side til afkøling.

Smeltet smør og sukker røres hvidt. Tilsæt 1 æg ad gangen.

Bland mel med vanilje og bagepulver og bland med æggemassen.

Tilsæt mandelessens. Dette kan evt. udelades.

Hæld dejen i små papirsforme til muffins. Fyld kun ca. halvt i formene.

Tilsæt kompot med en ske, 1-2 skefulde.

Bag nu på miderste hylde i ovnen på 180 grader. Bag i ca. 20 min.

Tjek om kagerne er bagte ved at stikke en strikkepind i kagedejen, men forsøg at undgå den våde kompot.

Kagerne afkøles og kan evt. drysses med flormelis gennem en sigte.

Velbekomme

 

Small cakes with compote

The Dough                                                                   The compote

125g melted, cooled butter                                          2 thick rhubarb

125g sugar                                                                    50g frozen strawberry or other berries

3 entire eggs                                                                 50g frozen raspberry or other berries

100g hvedemel                                                             125g sugar

1 tsk vanilla

1½ teespoon backing powder

5 drops almond essence

Prepare the compote and let it cool.

Clean and cut the rhubarbs in small pieces. Put them in a casserole.

Add berries and sugar. Give a rehash and put aside for cooling.

Mix melted butter and sugar until it’s white. Add 1 egg at the time.

Mix flour with vanilla and backing powder and add into the eggs.

Add almond essence. This is a choice.

Pour the dough in small cake-forms for muffins. Fill only half way up.

Add compote with a spoon, 1-2 spoon.

Now bake in the mittle of the oven on 180 degree. Bake in app. 20 minutes.

Check out if the cakes are proper baked by sticking a knitting needle in the cake. Try to avoid the wet compote.

The cooled off cakes can have a sprinkle of icing sugar.

Bon appetit.

Leave a Reply

%d bloggers like this: