Smukt småtteri

Gamle sager i gemmerne

Ting har det med at gå på mode i bølger, eller cirkler er måske en bedre beskrivelse. For gamle sager som udstyr, redskaber og værktøj handler det ikke så meget om mode, men mere at vi i overfyldte, støvede skuffer og gemmere finder disse ting frem, for at nyde synet med friske øjne.  Vi holder af de gamle ting og værner om dem med nænsomhed og nærmest kærlighed.

Således fandt jeg for nylig tre garntrisser med tråd, og husker slet ikke, hvorfra det kommer eller hvornår jeg fik det. For det er helt sikkert noget, jeg har fået. De øvrige småsager på billedet er nye, men falder godt i tråd med det gamle.

På dette foto ses 2 såkaldte stoppeæg. Pudsigt navn i øvrigt. Tidligere var det et uundværligt redskab, når der skulle stoppes hullede sokker. Jeg kan godt tvivle på, om de bliver anvendt i dag, men jeg synes, de er sjove og dekorative. Som at kigge ind i en tidslomme. De øvrige sager er af nyere dato. Et hæklet cover til et marmeladeglas, 3 farveblyanter skåret i træ og en vævenål i træ.

For mig er synet af de smukke sager lig med “Det store i det små.” Små ting, som har en værdi og bringer smilet frem og er man heldig også gode historier. Hvad har du af fine, gamle håndarbejds-sager?

Leave a Reply

%d bloggers like this: