Sommer

Tiden står stille

Dagen i dag – Tirsdag og tiden, der står stille.

Ved hver skoleferie tager det som regel nogle dage inden jeg helt har rystet skoleopgaverne af mig, men med sommerferien er det anderledes. I hvert fald i år. Jeg skal ikke tilbage til skolen og har derfor ingen forberedelse til næste år. Hvert år møder lærere nogle af dagene eller hele første uge af sommerferien på skolen, hvor de fleste forberedelser gøres. Der er delte meninger om det skønne i at lægge timerne enten i begyndelsen eller den sidste uge i ferien. Engang var det frivilligt, men jeg tror, at det efterhånden er skoleledelsen, som udstikker rammerne.

Det var faktisk slet ikke det, jeg ville skrive om, men et er sikkert. Første feriedag er lig med jordbær. I fredags, da jeg gik på ferie besøgte jeg bageren for at købe en jordbærkage, men jeg var for nærig. Den stod til 28 kr ,og der var vel 3 jordbær halveret på kagen. I stedet købte jeg friske jordbær, og jeg havde en smule hindbær derhjemme. Ingen kage, men det blev stadig en lille nydelsesfuld fest i skyggen og med hækling.

I dag har jeg lyst til at brodere og fandt disse små sager frem.

De syner ikke af meget, men er hyggelige at sy – man kan dårligt kalde det broderi, og hånden på hjertet kan det ikke bruges til så meget udover glæden ved at kombinere tekstiler, farver, mønstre osv. Jeg kommer i tanke om, at jeg havde en løs plan, som gik ud på at sy en masse og sætte dem op som et samlet tekstil-maleri. Ideen er egentlig stadig interessant.

Men bortset fra det, tror jeg ret sikkert, at havde vi lavet noget lignende i håndarbejde i folkeskolen, var jeg blevet mere hook på broderi, frem for at blive skræmt. Hm.. det kan der skrives meget om, og får mig til at tænke på, hvordan vi ser forskelligt på det perfekte. Fx er de små lykkepakker herover skæve og har uens størrelse, men jeg ser dem alligevel som perfekte hver for sig og sammen. Man kan sagtens øve teknikker, mens udtrykket bliver individuelt. Man kunne fx stile mod at hjørnerne blev ensartede og pænere end disse uden at spolere det spontane.

Nå, jeg vrøvler vist. Dagen må i gang. Sidst, men ikke mindst er mine sommerslippers købt for 40 kroner og siger den mest behagelige lyd, når jeg går. Sip sip… det giver genklang til gamle dage hos mormor. En pudsig sammenligning, men sand.

Kan du have en dejlig tirsdag. Gitte

Leave a Reply

%d bloggers like this: