Stille dage

Stille og langsomme dage

De sidste mange år er jeg gået på sommerferie nogenlunde samtidig med skolebørnene, og en lang ferie har ligget foran mig. Hvert år gør jeg mig tanker om, hvad jeg skal bruge ferien til og hvor jeg gerne vil hen. Ret ofte bliver mine planer gjort til skamme, og jeg er hjemme, som jeg holder meget af.

Men et eller andet plejer der nu at ske, som f.eks. sidste år på denne tid, hvor jeg var på Bornholm. Jeg holder meget af Bornholm. Rejsen derover, den smukke ø midt i det blå, gør hver gang indtryk på mig. Jeg kunne lige så godt være rejst til syden, men det er jo stadig Danmark og på mange måder velkendt.

I år har jeg nærmest ikke været uden for matriklen. Jeg har haft alle muligheder for at tage ud i landet og udenfor landets grænser, men har valgt at være her. Hjemme. Det har åbenbart været tiltrængt, men hvis jeg skal være ærlig, er det efterhånden lidt kedeligt. Hver dag bliver en smule for afslappet med tid til for mange tanker om f.eks. hverdagen som begynder på mandag. En spændende hverdag, fuld af tilfredsstillende gøremål og opgaver, søde børn og voksne ikke mindst, men også en hverdag med et utroligt støjniveau, virkelig megen snak og alt for meget på én og samme tid. Jeg håber, at det gode og givende kommer til at fylde mest. Men jeg bekymrer mig lidt over min egen “tilstand”, hvor min hørelse forringes irriterende, og mit arbejdsgear har svært ved at vedblive i gear 4-5. – Det må gå som det går.

Men indtil da hygger jeg mig i disse dage med at sy og brodere lidt. Den anden dag gik jeg i gang med en lille pudsig ting uden andet formål end at prøve. Vanen tro må jeg som regel fremstille mere end en enkelt.

Hvis jeg selv skal sige det, skønne Butterflies og et bøjlebetræk, der er en gammel kending.

God mandag derude og tak fordi du læste med.

Gitte 

Leave a Reply

%d bloggers like this: