Store Bededag 2021

Fredag og fridag 

Billedet er taget i dag kl. 15.00, hvor jeg arrangerede mig på bænken med en lille sen frokost. 1 skive tyk rugbrød med røget filet.

Da jeg stod i lære som smørrebrødsjomfru – for snart en menneskealder siden – udbrød vores smørrebrødschef en gang imellem: “Skal vi have en lille mad?” Ordet lille var i bogstaveligste forstand, og kunne snildt se ud som min mad i dag. Mere sandsynligt var det dog, at der var pyntet med en “flad” garniture, som f.eks. 2 skiver agurk eller en skive tomat plus et drys grønt. Vi var trods alt et smørrebrødskøkken. Andre gange udbrød samme chef: “Nu er det tid til en stor mad, lille Gitte.” Begge udbrud betød, at min smørrebrødschef var i godt humør, og det betød også, at vi hver især smurte vores egen mad. Billedet på en stor mad bliver et tilgodebevis, og mind mig gerne om, hvis jeg glemmer det.

Men sådan er der så meget. Fortid, nutid, fremtid.

Nogen har et drivhus, og nogen et drivhus, de kalder orangeri. Jeg har en gammel bænk, og i dag blev blomster og striber på en eller anden måde et tema. Jeg er så glad for tidens blomstermode og ville ønske, at jeg havde modet til at springe meget mere ud i blomster. Altså i tekstiler. Men der er håb, for jeg er som regel et par sæsoner bagud. 🙂

Angående striberne, strikker jeg striber af garnrester af Fraya garn. Det bliver et halstørklæde strikket på rundpind, så det bliver dobbelt. Farvesammensætningen er en anelse vovet, men det skal nok blive godt. Til gengæld har jeg erfaret – igen, at jeg ikke er så vild med at strikke på en kort rundpind. Det er som om, jeg ikke får ordentlig fat. Men nu er jeg i gang, og der er mindst 130 cm endnu. Såeee…

Til sidst er spørgsmålet: Hvornår spiser man hveder? I går aftes, i dag eller hele weekenden? Jeg kan sige, at jeg spiste to i går til aftensmad og spiser “rigtig” aftensmad i dag, men det kan være, at jeg under mig selv en enkelt senere på aftenen, selv om jeg ikke er fan af mad så sent på dagen. Mine indkøbte har en skøn smag og karakter af kardemomme, så de er en ekstra fornøjelse. Hvad gør du?

Puden og drikkeglasset er fra Vitrinen i Køge. Tæppet er nogle år gammelt, kruset fra Isabellas, dengang man kunne handle i Hersede Hede. Serveringsbakken er fra Søstrene Grene.

Leave a Reply

%d bloggers like this: