Strik i uld / Knitting in wool

Glæden ved gentagelser 

For nylig lærte jeg en lille pige at strikke. Der gik ikke ret længe før hun forstod teknikken og selv strikkede den første pind og så den næste. Ved anden pind med retmasker, spurgte hun mig med forbavset stemme: “Er det bare det? Skal jeg bare blive ved med at gøre det samme?” Og ja, det skulle hun bare. Jeg forklarede hende, at det hed at strikke en maske, men at der findes mange forskellige masker, som giver et forskelligt udtryk. Det forstod pigen godt, men hun var stadig overrasket over, hvor let det var og fandt det morsomt, at hun bare skulle gentage den ene maske.

Det er jo sådan, det er at strikke. Vi gentager i 100-vis og 1000-vis af masker, og vi elsker gentagelsen. Hver maske og hvert garn til sin tid. Halstørklædet på forsidebilledet har jeg næsten lige strikket færdigt. Jeg elskede hver en maske, fordi garnet var så blødt og tykt. Arbejdet skred hurtigt frem. Undervejs måtte jeg holde en pause, da jeg manglede garn. På daværende tidspunkt var det fint med en pause, men da jeg senere genoptog arbejdet, blev jeg så glad over genkendelsen i garnet, følelsen som garnet gav mig.

Der kan tales meget om garn og strik. Det samme gælder for hækling. I min bog Samtaler om Strik og Hækling interviewede jeg 30 kvinder og mænd om deres forhold til garn, strik og hækling. Det blev til 30 meget forskellige samtaler med vidt forskellige indgangsvinkler og årsager til at have garn mellem fingrene. Bogen kan købes online eller direkte hos mig. Skriv en hilsen her eller på sms 40962421 og vi finder frem til en måde, du modtager bogen.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: