Strik og Hækling

Samtaler om Strik og Hækling 

Nu jeg er i gang med at fremhæve mine bøger, skal bogen Samtaler om Strik og Hækling selvfølgelig med.

Gennem noget tid interviewede jeg mennesker, der arbejder med kunst. Der var bl.a. 2 trædrejere, flere  kunstmalere, og en glaspuster. Det var i årene 2018-2019, hvor jeg for alvor tog fat på, at tale med fremmede mennesker om deres passion og for en dels vedkommende levevej. Jeg selv var fuldstændig bidt af at lytte til den personlige historie og renskrive beretningerne til en sammenhængende historie, som jeg var sikker på, at andre mennesker ville finde lige så interessant som jeg selv.

Det var med nysgerrigheden og interessen for den personlige historie, at jeg en sommerdag sad hjemme hos en veninde, hvor samtalen som altid drejede ind på håndarbejde. Min veninde broderer og strikker. Hun er dygtig til begge dele og har alverdens tålmodighed med komplicerede mønstre.

Min veninde ville gerne interviewes, og jeg forsikrede hende, at jeg ville passe godt på vores samtale. Intet blev offentliggjort uden hendes samtykke. Den sommerdag fik jeg ideen til en bog med samtaler om garn. Strik og hækling. Og sikken en rejse ind i en verden fuld af meget personlige historier om, hvor meget garn, strik, hækling – håndarbejde, sætter dagsordenen hver eneste dag i rigtig mange hjem. Én strikkede, når hun ventede for rødt i trafikken – som chauffør vel at mærke – en anden vågnede op fra narkosen og spurgte søvndrukken efter sit strikketøj, og sådan kan jeg blive ved. En 3. mødte sin kæreste gennem samtale om en strikket sweater.

Der er 30 samtaler i bogen og en masse skønne billeder. Jeg er stolt af bogen, som var et kæmpe arbejde. Bogen blev desværre på bekostning af den oprindelige ide med en samling kunstnere. Måske en dag i fremtiden, det kan ikke udelukkes. Jeg er stadig sikker på, at deres historie er interessant for andre mennesker end jeg. Men jeg blev så opslugt af garn og den store verden, som åbnede sig. Jeg både strikker og hækler selv, så det spiller naturligvis ind.

Bogen kan købes hos mig eller hos Saxo.com

Leave a Reply

%d bloggers like this: