Strik

Årets første dage 

Det er gode dage, disse årets første dage. Helt stille og rolige.

I aftes tog jeg mig sammen og gennemførte en halv times yoga i mørket lige inden sengetid. Jeg svedte som en gris og var helt færdig bagefter. Intensionen var udover bevægelse at falde hurtigt i søvn. Desværre skete det ikke. Mit hoved er fuld af manuskripter og klokken ca. 2, kastede jeg håndklædet i ringen, hentede computeren og skrev videre i sengen en times tid. Derefter sov jeg som en sten.

Billedet på forsiden har jeg valgt som cover til min tilbagetrukne 1. bog, Bobak Håndarbejde. Jeg var ikke tilfreds med resultatet og arbejder på at gøre den smukkere og mere fyldestgørende. Det handler om valget af billederne og teksterne. Den skulle gerne blive færdig  indenfor et par dage. Jeg er ved at være klar til at lade den flyve ud i verden.

Hvert manuskript har sin egen sjæl, sit eget arbejdstempo. Jeg har erfaret, at det er nødvendigt at slippe arbejdet et par gange undervejs, fordi det kommer til at fylde for meget i hovedet, som så gør at jeg ikke ser mit arbejde tydeligt. Jeg har brug for at træde tilbage, tage afstand og dermed gå til opgaven med både fornyet energi, men også et mere klart syn på helheden. Når jeg slipper den intense arbejdsbobel, kan det godt afstedkomme en slags frustration og følelse af, at jeg aldrig gør tingene færdige. Det har taget et par bøger og lang tid at indse, at frustrationen er unødvendig. Alt er som det skal være. Jeg kan sagtens arbejde på noget andet i mellemtiden, uden at noget går tabt. Hvert projekt er en gang imellem en mellem-arbejdsopgave. Det handler om at give tingene tid til at modnes. Jeg ved ikke om det giver mening, men for mig er det den eneste rigtige arbejdsform. På et tidspunkt er det selvfølgelig nødvendigt at fokusere 100% på at få bogen færdig.

Følgende bøger udkommer dette år:

  • Bobak Håndarbejde – Begynder – Strik – Hækling – Syning
  • Skønne Tehætter – Dine og Mine
  • Strik og Hækling – To sider af samme sag (eller To i Én) (eller Én idé, to muligheder)  (Jeg arbejder på, at udgive i 2021)

Følgende manuskripter er på opslagstavlen: 

  • Fotohistorier – Naturen
  • Breve til ham
  • Historier
  • Iværksætterdrømmen
  • Kvindesamtaler

Leave a Reply

%d bloggers like this: